Gästinlägg nr 2 – Mårten Duvetorp

p1080123

Då var det dags för den fjärde besättningmannen att introducera sig. Jag hade fått kontakt med Gustav och Linn genom en gemensam kompis (tack Helle!) och blev självklart riktigt nyfiken på deras äventyr. Helst hade jag velat segla över Atlanten, något jag alltid drömt om, men hade fullt upp med jobb och missade dessutom ett meddelande Gustav lämnat till mig på facebook. Därmed såg det ut som att det skeppet hade seglat, tyvärr.

Några månader senare hade jag tagit ett avbrott från att doktorera i marinbiologi, flyttat till Malmö och funderade över vad jag skulle göra av mitt sabbatsår. Ett sistaminuten-fynd gjorde att jag hälsade på min mor på Gran Canaria en vecka, där jag är uppvuxen, och när jag promenerade bland långseglarna i hamnen tänkte jag att jag måste höra av mig till Gustav och se hur det går för dom. Oväntat nog låg dom utanför samma hamn som jag gick runt i, och sökte dessutom efter en extra besättningsman. Efter att ha träffats över en öl och kollat in båten, var jag såld på att segla med, och en vecka senare sitter jag nu ombord och är sjukt taggad på att kasta loss.

Kort om mig så heter jag Mårten, är 31 år gammal, född i Sverige men som sagt uppväxt på Kanarieöarna. Tillbaka i Sverige så gick jag gymnasiet i Malmö, för att senare plugga marinbiologi vid Göteborgs Universitet, där jag började doktorera. Seglingen har jag Svenska Kryssarklubben att tacka för, efter att ha seglat deras skolfartyg som ungdom på sommrarna var man biten (kan starkt rekommendera). Jag har seglat när tillfällen getts sedan dess, men endast på nordligare breddgrader. Har ofta suttit och tittat ut mot havet på Gran Canaria, och förundrats över att om man bara seglar rakt ut i horisonten över detta väldiga hav, kommer man eventuellt nå Amerika. Och nu ska jag äntligen göra just det!

Sex snabba:

  1. Salt eller sött – Salt
  2. Kondition eller styrka – Kondition
  3. Tält eller vindskydd – Tält
  4. Barfota eller skor – Barfota
  5. Vind eller vatten – Vatten
  6. Bio eller film – Bio
Dela med dig:
FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE

Lämna en kommentar