En vacker ö och en stulen båt!

Jag vaknar upp och gnuggar sömnen ur ögonen med ett uppfriskande dopp. Slänger ett öga på ankaret och simmar lite med en rocka innan det är dags för frukost. Lite senare åker vi in till land för att kolla in byn. Clifton är en sömnig liten by som nu under nedåtgående högsäsong känns allt lugnare. Men väldigt mysig!

Lite senare på dan går vi längs med strandpromenaden bort mot gummibåten. Plötsligt hör jag någon ropa ”Gustav”! Det är vår nyfunne norske vän Gaute som kommer mot oss. ”båten är stulen”! ”Är din jolle stulen”? frågar jag förbryllat. ”Nej den stora båten är stulen”! Det tar ett par sekunder innan jag förstår att han har blivit av med sin 55 fots segelbåt!

Vi pratar lite om saken och kommer tillslut fram till att vi ska försöka sprida budskapet så fort det går i närområdet men även i sociala medier. Efter en stund börjar mörkret falla och Gaute ger sig ut i en motorbåt utan att se några tecken. Denna kväll lägger vi oss med en konstig känsla i bröstet…

Nästa morgon åker vi in till land för att se hur det går med båtletandet. Det visar sig att Gaute ska hyra ett flygplan och ge sig av söderut i ett försök att hitta båten. Under tiden går jag och tjejerna ut på en promenad till Ashton som är den andra lilla byn på ön.

Promenaden tar oss längs med sydkusten och bjuder på en underbar utsikt över denna häftiga ö. Tillslut kommer vi fram till Ashton och får tag på varsin glass att avnjuta som färdkost. Vi fortsätter upp på en höjd. Och snart är vi på nordkusten med sina långa sandstränder och kristallklara vatten.

När vi kommer fram till Clifton träffar vi snart Gaute som är i extas! Dom har hittat båten med hjälp av planet och är nu på jakt efter en motorbåt som kan ta dom 17 distansmil söderut! Efter lite letande hittar dom en båt och snart flyger dom iväg mot båten och stämningen är på top!

På kvällen skålar vi för Gaute som återfått sin båt och hem. Och så vitt vi vet så ligger han nu säkert ankrad i Tyrell bay på Carriacou! Hurra!

Dela med dig:
FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE

Lämna en kommentar