Då var det dags för lite otur

Bildbrist! Så här får ni en från Soufriere, Dominica

Lyckligtvis har vi inte haft särskilt många besvär eller problem med båten, men vi har alltid farat för den dag som de skulle komma. Med en olycka, så kommer en annan eller hur är det man brukar säga?

Först när vi kom tillbaka från överraskningsturen i djungen och skulle ta dingen ut till båten igen, startade motorn som vanligt men vägrade att lägga i någon växel. Vi startade om den, kollade propellern mm men fortfarande gick det inte att lägga i några växlar. Så vi började att paddla utåt med bara en åra i vetskapen om att det skulle bli en låååång paddling. Som tur var kom det ganska snart en kille i en lite större båt som också skulle ut ur hamnen och snäll som han var bogserade han oss ut till båten.

Vi hade ändå planerat att segla vidare till Marigobay följande morgon och där ligga någon natt i hamn (då det ryktades att man fick fri tillgång till pool och drinkar där) så det gjorde inte så mycket att utombordaren lagt av, det skulle nog inte vara så svårfixat. Så vi gjorde iordning båten för avgång, blåste ihop dingen, stuvade allt ombord och så vidare, startade motorn och åkte in en snabbis till Rodney Bay marina för att tanka lite bara, trodde vi.

Men när vi skulle starta mototn igen efter det att vi tankat, startade den inte och lite hjälp av en lite kunnigare kille blev vi snart varse om att våra startbatterier var körda och att ända stället på ön där vi kunde fixa det problemet var här i Rodney Bay. Så vi kopplade in båten till landström ett tag för att kunna få tillräckligt med ström för att starta motorn och lägga oss i marinan. När vi väl låg på ponton J plats 22, började jakten på startbatterierna…

Dela med dig:
FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE

2 tankar på “Då var det dags för lite otur

 1. Ja,det är klart att allt inte kan gå som på räls, men jag hoppas att det inte ska bli allt för mycket trassel för Er!
  Lycka till med att hitta bra startbatterier!

  Här i Sverige har vi en härligt långsam vår så man hinner med att njuta.
  MEN: fredagen fläckades svart av terroristattacken i Stockholm.

  Kram på Er!
  /Kristina

Lämna en kommentar