Jakten på internet, tvättmaskin och mamma

Vi gled in till ankringsviken i Le Gosier ganska tidigt på fredagsförmiddagen, det var en mysig vik skyddad av både en liten ö och långa rev. Så här skulle vi nog ligga tryggt och bra fram tills det att mamma kom. Vi kastade ankaret, blåste upp dingen och åkte ganska snart in till land för att hitta lite internet att ladda upp ett nytt youtube-klipp på. En timme senare hade vi fortfarande inte hittat något Wifi när vi fick idén att traska bort till hotellkomplexen för att se om vi kunde snylta lite internet där. När vi närmade oss hotellen fann vi en liten restaurang med namnet Massai som utlovade att ha bra internet. Internet höll dock inte riktigt kvalitén vi hade hoppats på men personalen var trevlig och ölen god och fem timmar senare var klippet uppe och Gustav nöjd (jag också för den delen).

Nästa dag fick det bli en liten kort snorklingstur, innan jag begav mig ut på egna äventyr för att hitta nästa efterlängtade sak – en tvättmaskin. Vi tvättade liten för hand på Les Saintes men annars hade vi inte tvättat sedan Gustavs föräldrar var på besök i Lagos, Portugal och nu hade vi nästan inga rena kläder kvar. Så jag gav mig iväg och hittade snart ett Lavarie där det fanns ett flertal tvättmaskiner. Dessutom lärde jag under tiden som tvättmaskinen gjorde sitt jobb känna ett kanadensiskt par med hund som också var seglare. De hade i juli 2015 lämnat Kanada och sedan seglat runt i Karibien ett tag och skulle nu börja ta sig hemåt igen. Vi hade riktigt trevligt och de tre timmarna försvann fort. Konkandes på tre kassar och en ryggsäck återvände jag så till båten där Gustav just redigerat klart nästa video, så nej, han latade sig inte medan jag slet ;)

På söndagen blev det så dags att hitta det som vi och allra mest jag längtat mest efter – mamma. Planet landade kl 18.45 så vi skulle träffa henne vid hennes lilla hotell kl halv nio, trodde vi. Under dagen hade vi kollat upp var hotellet låg och fotograferat av kartorna så att vi skulle kunna titta på dem även under kvällen. Det var inte alls långt bort från dingestranden, så det skulle nog gå bra. Vi började med att leta reda på rätt gata Bolevard Amedee Clara där mammas hotell skulle ligga, men tyvärr hade vi inget husnummer. Övertygade om att hotellet skulle vara väl utmärkt släntrade vi längs gatan och kikade på husen runtomkring, men hittade inget hotell. När vi gått en kilometer tänkte vi att vi måste missat det och vända tillbaka, men hur skulle man kunna missa ett hotell? Nu kanske ni ställer er frågan varför vi inte bara ringde till mamma, men saken är den att våra telefoner inte verkar fungera här i Karibien, de har helt enkelt ingen täckning och internet hade vi ju inte heller. Men, men, vi var ju på rätt gata iallafall och hade sett en stor byggnad tidigare som vi misstänkte kunde vara ett hotell – vilket det inte var.

Till sist mötte vi en man som vi frågade men då vår franska inte sträcker sig längre än till Bonjour, blev det svårt att förklara vad vi ville. Först ville han ringa efter någon som kunde prata engelska men när vi visade honom namnet på hotellet gick han in i huset bredvid och vi hörde namnet Montout bli sagt ett flertal gånger. Så kom han ut igen och ledde oss till ett hus lite längre ner på gatan där det stod Montout på brevlådan. Men det stod inte något om något hotell och stället såg ut som ett vanligt bostadshus fast med alla persienner nere och grinden låst. Jag tänkte att det här kan det väl inte vara men så ringde vi på och väntade. När inget hände ropade jag vårt kända familjelockrop ”HOOO-HOOOO” varpå en man stack ut huvudet. Vi försökte fråga om detta var hotellet, men han förstod nog inte frågan men svarade med namnet på mamma. Och så en trappa senare var mor och dotter åter förenade, fast på en annan del av jorden. Och hotellet var ju inget hotell utan ett rum som de hyrde ut, fantastiskt fint, men lite svårt att hitta. Och så var den stora jakten avslutad.

Jakten på mamma
Dela med dig:
FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE

2 tankar på “Jakten på internet, tvättmaskin och mamma

  1. Här har vi det snåsnöigt o dystert , därför är det lite uppiggande att läsa om era eskapader i varmare trakter ha det så bra

Lämna en kommentar