En sista hälsning från Europa

Och så plötsligt är det dags, lilla jag ska ut på det stora blå och leva på en minimal yta i fyra veckor tillsammans med fyra andra. Knäppt va? Men nu verkar vinden äntligen blåsa till vår fördel så inatt eller tidigt imorgon bitti kastar vi förtöjningarna och lämnar Europa för den här gången. Jag frågade Gustav om han nu kände sig redo för Atlanten, men vi kom fram till att man kanske aldrig blir det eller alltid är det, beroende på hur man ser på det. Och det är konstigt det där, fastän jag är mindre än 12 timmar ifrån avgång kan jag ändå inte förstå vad det är som faktiskt ska hända. Lite den känslan tror jag att alla ombord har men eftersom vi gör alla de sista förberedelserna så blir det nog mer och mer påtagligt.

_mg_8935

Jul kommer vi ju också att fira mitt ute på Atlanten, det är faktiskt ganska häftigt! Även om avsaknaden av Kalle Anka kommer att märkas. Vi har preppat en liten jullåda under Annas koj med sill, pepparkakor, glögg och lite julgodis, som inte får öppnas förrän på julafton. Så lite julkänsla kanske ändå kommer att infinna sig.

Intressant kommer också att bli hur vi kommer att klara oss med den ransonerade vatten dosen 2,5 liter per dag och person (plus vatten till matlagning då). Men jag tror nog att det kommer att gå alldeles utmärkt då vi inte kommer kunna röra oss särskilt mycket och hålla oss i skuggan så mycket som möjligt. Sen hoppas jag att varken jag eller någon annan kommer att vara sjösjuk under seglatsen, fast lite får vi nog räkna med. Men jag har lovat att proppat i oss alla lite piller innan avgång eftersom vi kommer att kasta loss innan solens strålar når oss.

Så nu vill jag bara passa på att önska er alla en riktigt god jul! Ta hand om varandra och unna er något extra under julen, även om det är att kanske bara få vara ensam en stund (något vi här på båten nog ibland kommer att längta efter). Tack för alla goa kommentarer, delningar och gilla markeringar. Det är så kul att se att våra försök att dela våra upplevelser är uppskattade och det gör det mycket roligare att fortsätta skriva också.

Återigen, ta hand om er, krama lite extra på varandra så hörs vi på andra sidan det stora blå.

_mg_1873

Over and out

Linn

Ps, det kommer läggas upp lite fler inlägg i dagarna men de är tidsinställda så det betyder inte att vi inte kommit iväg ;)

Dela med dig:
FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE

4 tankar på “En sista hälsning från Europa

  1. Tjoohooooo!🎉
    GOD JUL själva!!! Ta väl hand om er också och krama varandra! Stort Lycka till! Kommer sakna att träffa dig hemma på jul Linn ;) KRAM från Wien!

    • ÅH! Det kändes konstigt att fira jul utan er allihopa också! Och jag såg faktiskt redan lite fram emot när jag om några år får fira jul med er allihop igen! :) Krama alla där hemma! <3

Lämna en kommentar