Gästinlägg nr 1 – Anna Gros

p1080048

Här sitter jag Anna Gros, nypåmönstrad ombord på denna fantastiska skuta. Jag har fått äran att segla över Atlanten med Divina Remi och dess besättning, vilka än så länge verkar vara ganska sköna lirare som faller mig i smaken. Jag själv är inte någon världshavsseglare utan har mer använt Östersjön för att få leva ut mina seglingsbegär. Jag är ursprungligen från Norrköping och spenderar somrarna ute i skärgården mestadels seglandes på familjens Arcona 32:a. På senare tid har även kappsegling fångat mitt intresse och jag har startat både Gotlandrunt, Tjörnrunt och Byxelkroken under de senaste åren. Kanske inga topp placeringar men det börjar gå bättre och bättre som med alla andra sporter man får för sig att öva på. Dock har jag i år fastnat för en annan typ av segling och satsar mer på kitesurfing. Även det går makalöst nog bättre och bättre, längtar redan nu efter kitesurfingen som Karibien antas leverera.

Nog om surf, jag är GALET taggad på seglingen som komma skall. Tänkte väll skriva lite om mina tankar. Jag är lite nervös inför prövningen att leva fyra personer på en sådan liten yta men jag är övertygad om att det ska gå bra. Jag har proppat telefonen full med podcasts. Har ni några tips på bra podds? Kasta hit dom vettja. Det jag ser mest fram emot inför seglatsen är nog dels att lära känna besättningen och alla nattvakter under stjärnhimmlen. Men också att se horisonten fyllas av land på andra sidan, jag kan inte ens förställa mig den känslan, det måste vara magiskt.

Men hur hamnade just jag en 25 årig socionstudent här ombord på denna båt? Efter sommarens segling till Pridefestivalen kastade jag iväg ett mail till Linn och Gustav då seglings suget var för starkt. Jag hade läst om att Linn och Gustav sökte besättning på en hemsida i januari och läste bloggen lite då och då, jag minns att jag sukatde efter fler uppdateringar. Just då fanns ingen plats för mig ombord med för fem veckor sen damp det ner ett mail i inkorgen med rubriken ”Sugen på Atlanten?”. Eeeee JA!! Och här är vi idag, och om några dagar bär det iväg, Taggen är TOTAL.

Hoppas vi hörs framöver och ta hand om varandra där ute.

6 snabba:

  1. Salt eller sött? – salt
  2. Kondition eller styrka? – kondition
  3. Tält eller vindskydd? – Tält
  4. Barfota eller skor? – Barfota
  5. Vind eller vatten? – svåraste frågan, men vem kan leva utan vatten?
  6. Bio eller film? – Film
Dela med dig:
FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE

2 tankar på “Gästinlägg nr 1 – Anna Gros

Lämna en kommentar