Hur kul kan man ha med en flytäst?

Så var det äntligen dags att inventera båten ordentligt. Och dagen till ära var det flytvästarnas tur att få sig en ordentlig genomgång…

För tillfället har vi 3 uppblåsbara flytvästar ombord. Två med inbyggd säkerhetssele och en med vanligt plastspänne. Men eftersom ingen av dessa västar har blivit testade eller servade på ett tag, så var det nu dags att göra ett funktionstest. Dags att hoppa i plurret helt enkelt!

2

Vi börjar med helly hansen västen som vi testar att utlösa på bryggan. Västen blåser snabbt upp ena halvan, men vi märker att patronen är lite gammal och trött då blåsan inte blir helt proppfull.

1

Därefter hoppar Linn i med en av västarna som har inbyggd sele. Snart ligger hon förväntansfull på ytan med dragsnöret i högsta hugg. Jag lägger mig ner på bryggan och siktar in kameran. Hon drar i snöret och… pang! Luftblåsan fylls på någon sekund och Linn förvandlas till en orange kork. Så ska de gå till! 

_MG_9907 _MG_9908 _MG_9909 _MG_9910 _MG_9911 _MG_9912 _MG_9913

Efter vårt test tar vi me västarna till Lindboms för en allmän service av flytvästkungen Ricky. Grymt! Resultatet blev en lite trött väst, en proppfull och en punkterad… Så beställde vi en ny också.

Nu är vi säkra på haven!

Dela med dig:
FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE

Lämna en kommentar