I huvudet på en båtpolerare

Precis som Gustav skrev i förra inlägget så ligger hon nu alltså uppe på torra land. Konstig känsla det där, att klättra upp i en båt istället för ner. Och sen sitter man där i solskenet och polerar, hela tiden funderandes på om jag gör rätt och om det blir tillräckligt bra? Jag har ju aldrig gjort något sånt här förut. Jag har ju faktiskt inte haft särskilt mycket att göra med båtar överhuvudtaget. Den enda erfarenheten jag hade av segling innan jag träffade Gustav var de tre veckorna jag tillbringade på Sparrevikens konfirmationsläger där jag seglade Lazer Bahior, viket är en helt annan sak. Men nu ska seglingen plötsligt komma att bli mitt liv ett bra tag framöver, knäppt va?

P1040805

Och det är så tankarna går, med bara en vecka kvar tills vi ska flytta in på heltid i båten blir äventyret allt mera påtagligt. Samtidigt värdesätter man också det som finns här mer och mer. Härom kvällen när vi var ute och gick på Stångehuvud och solen återigen bjöd på ett fantastiskt avslut på dagen, frågade vi oss om vi kommer att hitta någon plast på jorden som är vackrare än den svenska västkusten? Och förra helgen när jag vaknade lite tidigare än väckarklockan och låg och kikade på körsbärsträden som nu blommar insåg jag hur mycket jag faktiskt tycker om den svenska sommaren, eller ja, alla årstiderna. Nu ska ni inte tro att jag på något sätt fått kalla fötter, för det har jag verkligen inte. Det är mer som ett slags lugn som infunnit sig när man inser hur mycket man uppskattar de små sakerna här hemma.P1040797

Å andra sidan är det stressigt också, just nu är jag inne i en period där jag jobbar 19 dagar i sträck följt av flytten från lägenhet till båt, som ska göras på en helg. Men det är kul! Det är så roligt att det händer så mycket och för varje liten händelse blir jag bara mer och mer taggad! I måndags bytte vi ut de gamla zinkanoderna på skrovet och satte dit nya (ni ser ju själva, det behövdes kan man säga)!

P1040800

Och igår var det dags för själva sjösättningen, men den ska Gustav berätta lite mer om i sitt nästa inlägg!

Skepp ohoj!

Dela med dig:
FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE

Lämna en kommentar