A Coruña

Och så plötsligt hade jag också klarat Biscaya till och med utan att spy så mycket som jag förväntat mig! Visst mådde jag rejält dåligt de första 40 timmarna men sen blev det bättre :) Delfinerna som kom och hälsade på mig under min första nattvakt och lekte likt fyrverkerier i marelden gjorde att jag kom att älska nattvakterna och dagarna förflöt snabbt när man följde vaktschemat och beundrade det djupt blåa under en.

p1060626

p1060623

Nåväl, det var inte detta jag skulle skriva om. Nu är vi ju i Spanien och A Coruña var verkligen en fin stad! När vi gled in där trötta och slita kl 6 på morgonen var vi glada att toaletterna och duschen var fräscha. Efter att ha tvättat både oss och våra kläder ordentligt började vi att utforska staden. Den var riktigt mysig med små gränder där tapasbarerna smälte in i varandra. La Plaza Grande fanns naturligtvis också, detta är ett stort torg kantat av massiva byggnader där spanjorerna träffas och umgås och finns oftast i alla större städer. Människorna var trevliga och glada och jag njöt av att få använda min spanska lite igen.

p1060663

Dagarna gick fort och vi hängde mycket med våra grannbåtar; norska Landkrabberna, brittiska Rosanna, tyska Mila och tysk/amerikanska Tuuli. Riktgt härliga människor som liksom vi planerat att vara ute ett tag. Vi spelade fotboll på stranden, utbytte planer inför nästa seglingsdestination och drack öl på kvällarna.

p1060686

A Coruña har för övrigt också den äldsta fyren som fortfarande används i hela världen och var såklart värd ett besök. Hercules kallas den och står planerad i stadens utkant intill ett stort solur som gjorts i mosaik på marken, vackert! Vi satt ett tag och bara beundrade den höga byggnaden och förundrades över hur man kunnat bygga sådana för så länge sedan. Sen gick vi neråt soluret och hittade en cash inte långt därifrån.

Nästa morgon gick vi upp tidigt och begav oss i den tjocka dimman söderut mot vår nästa destination – Camariñas!

p1060704

Dela med dig:
FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE

2 tankar på “A Coruña

 1. Hej Linn och Gustav!
  Så roligt att följa er här både med bilder och text!!! Vad mycket ni redan har upplevt!
  Hoppas du har klarat av den värsta ”illamående-persen” Linn! Så du kan njuta av resten!
  Lite info här hemifrån, Anna och Jonas fick en liten Alma i natt!
  Kram till er båda och hälsa Victor och Nadja
  Regniga hälsningar från Källstorp

Lämna en kommentar