Att dyka ner i en vulkan

Seglingen ner till Rosseau, Dominica, gick bra med ganska långsamt. Vi låg länge i lä bakom Les Santines och sen ändrade vinden riktning en hel del och grejade. Så det tog oss 12 timmar för 45 distans men det gjorde inget, man har ju inte bråttom när man seglar direkt. Sen var solnedgången helt fantastisk också!

Nästa dag klarerade vi in i landet, kikade lite på stan men tog det mest lugnt då jag inte kände mig helt kry, innan vi på kvällen avnjöt en av Gustavs födelsedagspresenter (lite sent kanske) – en fantastiskt god middag på en mysig restaurang precis vid dingebryggan.

Nästa dag kände vi oss båda på topp och började vår färd mot Scotts Head, sydspetsen av Dominica. Det tog oss ett bra tag att komma på rätt buss men snart var vi på väg, i räserfart som vanligt!

Väl framme träffade vi ett par från Schweiz som vi spenderade dagen med. Så medan vi var i vattnet och snorklade, passade de våra väskor och vise versa. Det är nämligen så att det ligger en vulkan under vattenytan i viken vid Scotts Head och att den, enligt en skylt vid vägen, går ner till ”unknown depth”. Riktigt häftigt att dyka och snorkla precis vid kanten och stirra ner i den djupt blåa avgrunden under en.

Tyvärr fick vi inga bilder under vattnet men när vi vandrade upp på Scotts Head en stund senare kunde man tydligt se var vulkankratern började (se bild ovan). Riktigt häftigt!

Senare på dagen åkte vi till Champange Reef där det bubblar upp luft från havsbotten och snorklade där ett tag innan vi tog bussen hem igen. En riktigt cool dag där naturen verkligen visade upp sin mångfald och berörde oss djupt. Tack också till David och Daniella för supertrevligt sällskap! Vi försökte också att hitta ravinen som är med i andra Pirates filmen men lyckades inte. Nu googlar vi för fullt på det och hoppas få sen den en annan dag istället.

Ha det!

Dela med dig:
FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE

Lämna en kommentar