Det gungar i sköldpaddeviken

Seglingen till Pigeon blev en riktigt västkustsegling med platt vatten och 7 m/s vind. Perfekt helt enkelt! Och de är dessa dagar som man verkligen påminns om varför man tycker om seglingen så mycket. Nöjet var härligt men kort då det bara var 14 distans och snart låg vi ankrade i sköldpaddeviken vid Cousteau’s marina reservat.

Vi hoppade såklart ganska direkt i vattnet och bara på den tiden som Gustav kollade till ankaret och snorklade runt lite såg han sex stycken sköldpaddor! Så himla häftigt att få vara så nära dessa magiska varelser, att se hur de simmar och rör sig i vattnet är helt oslagbart. Synd bara att det är så många som inte dyker ner och lägger ankaret rätt utan backar fast det om och om igen och river upp botten mycket mer än nödvändigt så att sköldpaddorna får mindre att äta.

Hur som helst, på kvällen rådde jag Gustav till att göra ett litet ångbad för bihålorna då han länge haft lite problem med tryckutjämningen vid fridykingen och ville bli av med det nu när vi var vid en så fin dykplats. Den gamla huskuren gjorde säkert susen och jag fick mig ett gott skratt eftersom jag tyckte det såg så roligt ut och Gustav hela tiden uttryckte klagande kommentarer (fast han gjorde det igen följande morgon så så farligt kan det inte ha varit ;) ).

Ett mycket intressant fenomen var när det kom in dyning i viken (oklart varifrån) och det började gunga så pass mycket att det kändes som om vi åter var ute på Atlanten och jag blev förstås sjösjuk, på ankarplatsen! Det var dock ingen större fara med det hela då Gustav fixade med käket och så men vi båda blev ganska så snabbt less på det eviga gungandet. Tur var det att ingen annan befann sig i närheten, för galenskapen var inte långt borta….

Trots detta stannade vi ett antal dagar till och njöt av det otroliga undervattenslivet (jag har ALDRIG sett något  liknande) och härliga solnedgångar, som för övrigt alltid skapade en linje med fotande turister inne på stranden. Tur att vi kunde fota från båten ;)

Dela med dig:
FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE

Lämna en kommentar