Dykning och Maya tempel!

Första veckan i Mexico bestod av en hel del lugna dagar, vi sov länge, typ till 11, haha, låg på stranden, besökte några Cenotes, spelade spel och åt god mat. Cenotes är nån slags ”pool” mitt ute i djungeln ofta anslutna till underjordiska vattenfyllda grottsystem, as häftiga!

Senare dök vi även i dessa och det var riktigt kul! Jag hade inte dykt på jättelänge men med Silje och Jakob vid min sida kände jag mig trygg och dyken gick jättebra. Fler bilder från dyken hittar ni på Siljes egna hemsida. KLICKA HÄR!

Snart kom även ett annat svenskt par på besök och vi blev nu sex pers och en hund i det lilla huset vid stranden i Mexico. Nu blev dagarna mer späckade med besök i gamla maya-tempel, dykning och snorkling med valhaj! Själva turen var väl lite för turistig för min smak egentligen men det var häftigt att se de enormt stora djuren som kan bli upp till 13 meter långa. Man kände sig så liten i jämförelse och de rörde sig så graciöst genom vattnet att man de få minuterna som man paddlade för sitt liv för att hinna med deras takt, glömde omvärlden en liten stund.

Våra dagar i Mexico började lida mot sitt slut och vi sa hejdå till allihopa. Det hade varit några underbara dagar men nu var det dags att flyga norrut mot New York och familjen Huisinga och Björkman.

 

 

Dela med dig:
FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE

2 tankar på “Dykning och Maya tempel!

Lämna en kommentar