En dags visit i Lissabon

Dag tre i Oeiras var det äntligen dags, tiden var inne och dagens trip skulle ta oss till Portugals huvudstad – Lissabon. Så vi packade ryggsäcken och tog tåget in till staden. Redan på stationen började spänningen att stiga när vi inte kom ut genom portarna med våra biljetter, det blinkade bara rött och pep. Men så visade det sig att det var fler än vi som hade samma problem så ganska snart fick vi gå ut på någon tågsnubbes kort allihopa. Väl framme började vi att traska in mot centrum, jag hade varit i Lissabon ett år tidigare och kom ihåg lite grann, så det var inga problem att hitta.

p1070404

I centrum började sedan den stora klänningsjakten då jag bestämt mig för att hitta en T-shirtklänning innan dagen nådde sitt slut. Så vi klapprade in och ut på diverse butiker och jag måste säga att Gustav var mycket tålmodig, vilket sen belönades med en glass när jag hade hittat två tänkbara objekt. Glassen var lika gudomligt god som jag kom ihåg den sen året innan och den hade inte kunnat smaka bättre någon annanstans än på det stora torget kantat av gula byggnader i det stekheta Lissabon.

p1070423p1070432

Sen började sightseeingen och att ta en liten paus stod högt på listan så vi traskade runt på gatorna i jakt på den botaniska trädgården. Men när vi kom närmare var den stängd pga byggarbete. Så vi åt istället våra lunchmackor i utkanten på en parkering där man såg in i parken som påminde lite om en djungel med sina höga träd och avsaknaden av människor.

p1070483

Efter det fortsatte strosen till Miradoren, vilket är en utsiktsplats där man kan se ut över staden, vi köpte klänningarna (det blev bägge två) och så käkade vi middag på nån liten mysig sidogata innan vi tog tåget hem till båten igen. En riktigt lyckad visit i Lissabon måste jag säga!

p1070487

 

Dela med dig:
FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE

2 tankar på “En dags visit i Lissabon

Lämna en kommentar