En hajk på den grönaste av öar

Vi går upp tidigt på morgonen och våra trötta ögon möter en sakta uppvaknande by med fruktstånd och gapande taxichaffisar. Men snåla som vi e tackar vi artigt nej och ställer oss vid busshållplatsen.
Lite senare stannar en minibuss framför oss och det bär av mot den lilla byn Penville.

20 väldigt skumpiga minuter senare hoppar vi av bussen och betalar 10 dollar. Vi har hamnat vid början av en stig som ska föra oss genom regnskogar och djupa dalar. Kanske får vi se ett vattenfall me…

Stigen kantas av höga träd och spännande blommor. Vi kommer till en utsiktsplats och kan skåda Guadeloupe med tillhörande öar. Lite senare tar vi en liten fika och träffar en amerikan som rastar din hund. ”your the first people i meet on this track in two weeks” säger han glatt. Och då ska tilläggas att vi befinner oss på en av dom mer vältrafikerade vandringslederna på Dominica.

En stund senare traskar vi ner i en dalgång och hör snart bruset av ett vattenfall! Överlyckliga går vi dit och unnar oss ett svalkande dopp i de 20 gradiga vattnet.

Snart traskar vi vidare men stannar snart då vi hör ännu ett vattenfall. Detta visar sig vara ännu större med en mäktig fallhöjd och en vacker pool.

Vi fortsätter sen vandringen som går längs med nordkusten genom små byar och över steniga stränder. På denna väg var mötet med en väldigt charmig åsna en av höjdpunkterna. Hen var väldigt gosig och när vi skulle gå så tjöt hen på ett väldigt karakteristiskt sätt.

Tack Dominica!

Dela med dig:
FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE

2 tankar på “En hajk på den grönaste av öar

Lämna en kommentar