En ny gammal ö

Vi seglade över till Guadeloupe igen denna gången väster om Les Saintes för att komma till Basse-Terre. Seglingen gick jättebra och vi hade bra vindar hela vägen fram till ön, innan den skymde oss från vinden. Men riktigt härlig segling i alla fall!

Väl framme vid Guadeloupe ankrade vi precis utanför hamnen och tog dingen in till land för att klarera in och hitta någon affär som fortfarande var öppen. Snart hittade vi en härlig, fräsch och billig fruktbutik där vi genast slog till och med famnen full av frukt traskade vi sen vidare in mot stan för att handla lite annat också (ost,kex, franska grejer).

På vägen tillbaka såg vi en av alla pelikaner som hade valt en tämligen speciell toalett, något som naturligtvis dokumenterades!

Nästa dag tog vi återigen en tur in till stan då vi skulle ta reda på hur man kunde ta sig upp till toppen av den gamla vulkanen La Soufriere men fick snart reda på att det inte skulle gå några bussar på söndagar (dagen därpå) och därmed fick vulkanen vänta. Eftermiddagen spenderade vi i staden gamla fort, riktigt häftigt! Innan vi begav oss hemåt och gjorde oss redo för seglingen till Pigeon nästa morgon.

Dela med dig:
FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE

2 tankar på “En ny gammal ö

Lämna en kommentar