En oinbjuden, ovälkommen gast

Hade inga bilder till detta inlägg så ni får lite andra finisar från Dominica istället :)

Så började det bli dags för oss att lämna Dominica (för den här gången) och vi hade hunnit med nästan allt, vandring, vattenfall, flera platser från Pirates- filmerna, mm. Det enda som fattades var det som fanns undervattnet, så dagen innan avfärd liftade vi till Toucari Bay för att snorkla och fridyka lite. Det var riktigt fint med stora klippblock fulla av koraller och fisk såklart bara man simmade ut från själva viken där vattnet var mycket grumligt. Efter vår tur hängde vi ett tag på stranden och pratade med ett lite äldre amerikanskt par som vi träffade. De var jättetrevliga och körde oss till och med hem sen! Otroligt vad mycket snälla människor man träffar när man är ute och reser. Kanske för att de antingen är mindre stressade då de är på semester eller för att människorna i landet man besöker helt enkelt lever på ett annorlunda sätt?

På kvällen rodde vi över till vår svenska grannbåt Bengt och hälsade på besättningen där. Vi hade en jättetrevlig kväll även om större delen av samtalet kretsade kring en viss hos många oinbjuden jäst – kackerlackan! Och ja, ni ska få historien.

Jag sitter alltså på toa i förpiken och blir precis klar med mina bestyr när jag ser två stycken långa spröt sticka fram ur hyllan längst upp på min högra sida. Det tar mig ca 2 sekunder till att se bestens ögon och (jag skojar inte!!!) 5 cm långa kropp innan jag skrikandes rusar ut i salongen. Gustav, som tror att mitt dödsrop var ett glädjetjut (kan vara lite svårt att skilja på ibland), frågar upprymt vad det är och när jag svarar att det är en jättelik kackerlacka i förpiken blev han nog lite mindre glad. Gemenasamt går vi sen fram igen, denna gången har jag kameran i handen för att dokumentera det hela och sen gömmer jag mig bakom dörren så att bara mitt huvud och kameran sticker in i förpiken. Gudtsv tar fram sina dykhandskar så att han har något att fånga kackerlackan med och så börjar jakten. Varje gång som kackerlackan visar sig hoppar jag till och skriker (jag vet inte varför egentligen, det går per automatik) varpå Gustav också skriker, inte på grund av kackerlackan utan på grund av mig. En tämligen rolig syn om någon mer varit där. Tillslut lyckas han i alla fall fånga den och vi rusar ut för att slänga den i havet. Lättade går vi tillbaka in när Gustav plötsligt hoppar till och slår sig på benet och kackerlacksjäveln flyr in under toaletten! Den hade på något sätt hoppat på Gustav när han skulle kasta den i vattnet. Uppgivna försöker vi (jag bakom dörren som support) fånga den igen men utan resultat. Vi fick helt enkelt finna oss i att ha en oinbjuden gast ombord.

Detta och hur man blir av med kackerlackan blev alltså kvällens samtalsämne. Någon som har några bra tips? Som tur är har vi inte hittat några fler och inte sett till den som gömmer sig under toaletten heller. Men en kackerlacks-spary har vi investerat i!

Vår ankringsvik by night :)

Nåväl, efter en mycket trevlig kväll gick vi och la oss tidigt för att nästa morgon lätta ankar och bege oss mot, hör och häpna, Guadeloupe! Vi kände helt enkelt att vi ville ha lite mer tid vid Pigeon ändå och så fick det bli. Men det får ni läsa om i nästa inlägg!

Dela med dig:
FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE

6 tankar på “En oinbjuden, ovälkommen gast

  1. När jag var i kina sa tanten på boendet där att skorpioner var bra för de åt upp kackerlackorna… man behövde bara tända kökslampan först så att skorpionerna sprang in under köksbänken innan man gick barfota in i köket…

Lämna en kommentar