Från en ankarplats i Spanien

Äntligen dags att ankra! Kedjan skruvas fast på ankaret och snart sänker Victor ner hela ekipaget i det brunblåa vattnet. Ankaret träffar botten och efter en liten stund lägger jag i backen för att dra fast vår livlina. Det sitter och vi är framme i Camarinas!

2

Dagen efter pumpar vi upp gummibåten och åker in mot hamnen och den lilla spanska byn. Väl på bryggan letar vi upp en livsviktig toalett innan det bär av på upptäcktsfärd. Jag och Linn vandrar iväg längs kusten och hittar snart en liten öde strand just intill atlanten. Dags för ett dopp!
Kläderna flyger av och snart ligger vi som två strandade sälar och njuter av den spanska höstsolen.

1

Lite senare vandrar vi vidare längs kusten ut mot fyren som står stolt ute på klipporna. När vi tillslut kommer fram så är utsikten magisk över ett stilla hav. Vi ser allt från strandgrottor till små guppande segelbåtar.
Efter en stund börjar magen kurra och vi slår oss ner på en stenbumling. Linn har fixat ägg å ostmackor som smakar helt ljuvligt!

7

När maten är borta tar vi en tur i fyrhuset där dom har som ett litet fyrmuseum. Vi läser om fyrarna längs med Galiciens kust och beundrar dom vackra målningarna. När vår kulturella ådra har fått nog så ställs kursen mot byn där vi ska möta upp med Nadia och Victor.

8

Några kilometer senare är vi tillbaks i hamnen och tar gummibåten hem.
Väl i båten slänger Victor ihop en spaghetti med köttfärssås som smakar ljuvligt tillsammans med en öl eller två.
Snart börjar det röra sig på ankarplatsen och folk tar sina dingar in mot stranden… Det är norskarna som har tänt en eld och lite strandhäng blir en given avslutning på en underbar dag!

4

Dela med dig:
FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE

6 tankar på “Från en ankarplats i Spanien

  1. Kul att följa er resa mot sydliga breddgrader😊Hör i Lysekil packar vi för fullt för ännu en vecka vi nordligaste farvatten. På lördag bär det av till Hitta i Norge för ännu en vecka på Norska blöjor. Hoppas ni får en fortsatt härlig segling😊Claes

  2. Lika kul som alltid att läsa om erat äventyr och era nya ställen. Önskar er fortsatt go tur och tack för att ni delar med er / Anne-Lie

Lämna en kommentar