Ett kort besök under ytan

Ett stort andetag följt av en långsam avslappnande utandning, en liten gäspning på de och sedan ett extra stort andetag. Därefter tystnad…
Det är såhär det går till precis innan jag lämnar vattenytan för att påbörja ett fridyk.

1

Ja äntligen var det dags för årets första fridykning!
Jag mötte upp Kexet och Cristie på förmiddagen för att snart hoppa i vattnet och testa min nya kamera med undervattenshus. Men framför allt fick jag äntligen känna känslan av tyngdlöshet och total frihet igen. Vi simmade runt lite över sandbottnen och liggandes på rygg började Kexet blåsa ut luftringar mot ytan.

4

Senare tog vi oss ut mot bergväggen och möttes av ett sillstim som följde dom böljande ängarna av tång. Jag försökte följa Kexet ner till ekan på 15 meter. Men i den begränsade sikten var det svårt att hitta vårt lilla husvrak.

5

Istället simmade vi ut mot djupet och vår gula boj som ligger och guppar över 30 meter. Där kan man ligga hur länge som helst och fundera på var den väl bevuxna linan tar vägen i det gröngrumliga vattenmassorna. Så efter några avslappnade andetag var det dags att ta reda på svaret. Enochenhalv minut senare var jag tillbaka på ytan efter ett snabbt besök nere vid bottenplattan. Magiskt!

3

Dela med dig:
FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE

Lämna en kommentar