Gästinlägg nr 3 – Teide en klass för sig av Anna Gros

Hej igen, nu har vi lämnat Kanarieöarna men jag tänkte berätta lite om ett äventyr under vårt besök på Teneriffa. En dag i strålande sol och ovanligt få moln över bergen passade vi på att byta ut havets vågor mot höjdmeter. Tanken/drömmen var att vi skulle bestiga Teide, Spaniens absolut högsta berg med sina stolta 3718 meter över havet. Vi gick upp i ottan, Linn lagade sina specialäggmackor, åt en rejäl frukost och bussade oss in mot Santa Cruz.

Väl i staden hyrde vi en liten bil som tog oss upp i bergen. Helt makalös utsikt och en trevlig biltur med KISS FM och vid ett tiden påbörjade vi vår vandring. Kanske inte helt medvetna om vilken prövning Teide skulle utsätta oss inför men taggade på att vandra bar det iväg. I min mening hade vi kanske inte riktigt läst på tillräckligt om diverse vägval, självaste toppen och antalet timmar turen beräknades ta, vi räknade med minusgrader och några timmars vandring. Jag vet att det kanske inte låter riktigt klokt. Att ge sig ut utan några av de mest basala förberedelserna men jag tror att alla våra huvuden är fulla av annat än bergsbestigning…

p1080219

Upp, upp, upp i vind och sandmoln och fantastiska vyer tog vi oss upp till en hytta på 3260 meters höjd. Sedan fick vi inte gå längre, inte nog med att vi kämpade mot mörkretsingång, vi hade heller inte ens tillåtelse att nå toppen, plus att det blåste upp emot 100 km/h där uppe. Vi gjorde iaf ett bra försök. Väl i hyttan fann vi ganska efterlängtat vatten, då vi inte riktigt lyckats packa på oss tillräckligt. Oavsätt så hade vi ju klarat oss men vi övade nog inför ransoneringen över atlanten.

bty

På vägen ner visade naturen stolt sin kvällsshow för oss trötta vandrare i en helt makalös solnedgång. Knappt värt att ens försöka beskriva med ord, ni vet sånt man bara måste uppleva själv. Det var fyra trötta och ursvultna sjömän som frossa pasta och sov som små barn när vi väl var tillbaka ombord. En helt underbar dag med många lärdommar och gott umgänge.

cof

Hoppas ni har det bra där hemma

God Jul och ta hand om varandra

Kram Anna Gros

Dela med dig:
FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE

Lämna en kommentar