En härlig kväll på vår vackra västkust

Dörren går i lås och ännu en arbetsdag är till ända. Jag älskar mitt jobb, men jag älskar känslan att gå hem ännu mer. Hem till båten, hem till vår vackra skuta.
Denna kväll ska vi ge oss ut på havet och klättra. Ja ni läste rätt. Vi ska ut och klättra på en riktigt häftig plats strax utanför Lysekil.

DCIM100GOPROGOPR0157.

Klockan 19.17 styr vi så båten mot den 22 meter höga klippan som reser sig rakt upp ur havet. En stund senare är vi framme och lägger snart till vid en lämplig klätterled. Det ser svårt ut. Riktigt svårt.
Jakob börjar med ett bra försök, men tappar greppet vid en utbuktning i väggen och landar i det svalkande vattnet.

Kvällen rullar på och vi turas om i våra försök att erövra den lodrätta klippan. Men en efter en faller vi ner i vattnet…

DCIM100GOPROGOPR0170.

Så blir det Jonathans tur. I solens sken ser vi hur hans dreadlocks är det enda som hänger ut från väggen. Han sitter som klistrad och tar sig snart högre än någon annan. Medans vi andra sitter och solar tar han sig vidare upp längs leden. 5, 6, 7, 10 meter. Nu är det riktigt nära kanten. Han gör en sista kraftansträngning och vipps så är han uppe. Grymt!

Jonathan påväg ner

Kvällen fortsätter med lite bad och gött tjöt i båten. Det är en såndär kväll när vattenytan ligger som en spegel och det inte hörs några andra ljud än kluckandet mot skrovet. Man behöver egentligen inte säga speciellt mycke alls. Bara njuta…

Dela med dig:
FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE

Lämna en kommentar