Kultur & storstad

På söndagseftermiddagen bevittnade vi ännu en karneval, denna gången Portsmouth. Den var häftig men kändes lite mer oorganiserad och ostrukturerad än den på Guadeloupe. Många hemmabyggen på flaken och fler människor längs gatan som dansade med och hejade på. Lite mera real helt enkelt.

På alla hjärtans dag tog vi bussen in till huvudstaden Rousso för att få lite ärenden uträttade. Vi skulle bland annat kolla min syn igen, då huvudvärken fortfarande inte gett med sig, och sen skulle jag få massage för att se om det kunde hjälpa. Synundersökningen var nog helt onödig men intressant och jag kände mig lite som om jag åkte bakåt i tiden. Deras optiker tekniker var ganska primitiva och när ögonläkaren (som han utnämnde sig) skulle droppa en vätska i ögonen för att kolla efter någon sjukdom och det började bränna och sticka i ögonen, tappade jag lite förtroendet för det hela. När han sen dessutom kom fram till att jag inte hade något synfel alls och inte skulle behöva varken glasögon eller linser blev jag inte överraskad. Men det behöver inte betyda att han har fel, bara det att två oberoende av varandra optiker innan honom hade sagt mig motsatsen. Nåväl, intressant var det och jag måste säga att de optikerna jag varit hos i Sverige verkligen är duktiga!

Vi strosade runt en stund och åt sen en utsökt lunch på ett mysigt litet ställe nere vid vattnet. Sen hittade vi en fläkt till båten – prisa Gud! Och så fick jag min efterlängtade massage, som nog verkligen behövdes.

Dela med dig:
FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE

Lämna en kommentar