Naturliga vattenrutschkanor och lummiga dagar

Dagarna i Portsmouth rullade på och vi valde att ta det lugnt eller göra något ungefär varannan dag. Dagarna då vi inte gjorde så mycket blev det mycket läsning för min del. Har just läst ut boken Glöm att ni har en dotter som handlar om en tjej som hamnar i Thailändskt fängelse, hemsk men otroligt läsvärd! Annars pysslade vi mycket med hemsidan, youtube, mm och det var skönt att få en del sånt gjort när vi hade tillgång till så bra internet.

En lördag tog vi bussen till Calibishie (stavning?) där vi tänkte kolla på titta lite på stränderna och ströva runt. Vi insåg snart att i stort sett allt var stängt då det var lördag men vi hittade ett litet stånd där en man stod och gjorde något slags bröd. Två norskar hade just köpt och sa att vi verkligen borde prova det! De tipsade oss även om en vandring en bit längre bort som skulle nå fram till ett litet vattenfall som man kunde åka rutschkana i. Vi köpte lite bröd, de visade sig vara gjort på kokos och caschasa och var helt otroligt gott! Sen traskade vi iväg för att se om vi skulle hitta det lilla vattenfallet. 

På vägen gick vi ner till en strand där tydligen fightscenen på vattenhjulet i Pirates of the Caribbien blivit inspelad. Det fanns inget kvar där som skulle tyda på att inspelningen skett just där, men man kunde ändå föreställa sig det hela. Ca 2 timmar senare kom vi fram till det lilla vattenfallet. Vandringen var helt underbar uppe på en bergsrygg genom en liten by. Vi hoppade ner i poolen och åkte ”vattenrutschkanan” och som alltid blev vi lika förundrade över att vi var de enda här. Vi klättrade runt på stenarna i floden en stund innan vi åt vår matsäck och gick tillbaka till byn för att ta bussen tillbaka till Portsmouth igen. Busschaufören körde som vanligt rally och vi var snabbt tillbaka i stan. Ytterligare en helt underbar dag på detta underbara Dominica hade passerat!

 

Dela med dig:
FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE

Lämna en kommentar