Ny matros på ingång!

Dagarna i Saline Bay går fort medan vi förbereder båten för Evelinas, vår nya matros, ankomst. Lite hinner vi utforska Mayreau också, men ön är så liten så det går ganska fort. Vi städar och plockar undan och är båda taggade inför att någon helt okänd ska mönstra på båten. Eller nja, inte helt okänd vi skypade ju faktiskt en gång på Dominica innan vi bestämde att hon skulle med.

En tur hos frisören hinns också med

Och så plötsligt kommer ankomst dagen och vi båda väntar med spänning på att höra när Evelina kommer fram med färjan medan vi sitter på ett café och fixar med youtube, instagram och bloggen. Första meddelandet från Evelina säger att hon missade färjan och antagligen inte kan komma förrän dagen efter. Nästa säger att hon lyckades komma med en färja, snart var framme på Canoan och skulle vara hos oss till kvällen. Vi blir båda upprymda och spanar då och då ut över havet efter färjan ju senare timmen blir. Vid sex-tiden går jag ner till stranden för att se så vi inte missat henne men finner ingen där. Vi ror ut till båten, lyckas lite sämre med att sjösätta dingen och får in både en och två vågor innan vi kommer ut från stranden. Väl hemma plockas rispåsen fram där min mobil ska få ligga i något dygn då jag inte tror att den uppskattade havsdoppet så värst. Trots att klockan nu närmar sig sju ser vi fortfarande ingen färja och ingen Evelina. Klockan halv åtta bestämmer vi oss för att äta först och sen försöka få tag på en fungerande mobil för att ringa Evelina på någon av de andra båtarna. Det är lika varmt som vanligt så både jag och Gustav är näck som vanligt och jag ska just säga att maten är klar när jag hör någon utanför ropa

”Linn! Gustav! Hallå!”.

Jag rusar in på toan för att gömma mig och min nakenhet medan jag ropar till Gustav (som åtminstone hade en filt i knät)

”Nu kommer hon! Nu kommer hon! Du får gå ut!”.

Så medan Gustav klättrar ut med filten runt höfterna och jag smått frenetiskt drar på mina kläder hoppar Evelina ombord och min nästa uppgift blir att fixa en tändare till killen som körde henne. Och det var så det gick till, när Evelina tillslut kom fram ändå.

Dela med dig:
FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE

6 tankar på “Ny matros på ingång!

Lämna en kommentar