Nyåret som vi missade

Precis innan viken vi tänkt att ankra i såg vi en annan liten vik där vi bestämde oss för att lägga till istället. Så med mig och Anna i fören lotsade vi oss igenom korallreven till en liten sandplätt där vi släppte ankaret – och vi var i paradiset. Vi skulle just ta på oss fenor, mask och snorkel när en liten sqwall smög sig förbi och öste ner över oss. Jag och Anna tog tillfället i akt, grabbade varsin svamp och började skrubba sittbrunnen, då detta inte hade gjorts efter Atlant-överfarten. Men snart var vi klara och sqwallen över så vi hoppade i och beundrade den vackra plats vi kommit till. Överallt simmade det runt små fiskar och vi såg både drakfiskar, pappegojfiskar och pufferfish under första snorkelturen. Vi simmade runt och ,som Gustav skulle säga, förkovrade oss tills läpparna blev blå och vi kände att det nog var dags att bli lite varmare igen.

p1080544

Väl uppe i båten igen upptäckte Anna något hemskt, hon hade bytt sin plånbok och mobil mot Mårtens Lager (öl) när vi packade ner allt vi handlat tidigare på dagen. Så öl hade vi gått om, men mobilen och plånboken låg troligtvis kvar hos den trevliga kassörskan på Leather Prize. Paniken utbröt och vi bestämde oss för att ta en mojito för att lugna nerverna. Därefter körde vi in till land (ja, Gustavs mojito var alkoholfri mamma :P ) och Anna fick låna en mobil för att ringa till affären. Men den hade såklart stängt eftersom det ändå var nyårsafton och vi provade att ringa till Annas mobil istället. Då signalerna gick fram och ingen svarade lugnade kvinnan som Anna fått låna mobilen av henne med att om någon tagit den så skulle de stängt av mobilen och därmed var den alltså kvar i butiken. Med Anna lugnad och problemet löst traskade vi planlöst omkring och spanade in omgivningen. En fransk nyårsfest med picknick och grill var i full gång och en annan reggae-fest förbereddes lite längre bort. Den här gången skulle det inte bli något festande för oss, vi skulle istället sitta i vår båt och lukta på havsbrisen.

Med mig själv utsedd till nyårskock tillagades middagen som bestod av mangosallad till förrätt, svamprisotto till huvudrätt och choklad till efterrätt. Därtill serverades en och annan mojito eller öl under motorlaternans sken (det blåste för mycket för värmeljus). Sen pratade vi om vad vi trodde att det nya året skulle innebära för oss och snart så började det att smälla lite fyrverkerier längre bort. Anna satt just och kissade över relingen när Gustav tittade på klockan och såg att den var 00.03, vi hade alltså missat tolvslaget! Snabbt hoppade jag in och tog fram skumpan, som några klunkar senare visade sig vara barncider (ingen av oss kan franska) och så tittade vi på  fyrverkerierna från de kringliggande byarna och Santa Lucia i horisonten. Ett sjukt lyckat nyår om ni frågar mig!

Första dagen på året började Anna och Gustav med fridykning medan jag låg kvar i båten med huvudvärk (inte baksmälla, utan den som skulle försvinna när de tog ut spiralen). Anna lyckades dyka ner ända till 8 meter, vilket inte är dåligt för första gången fridykning! Bra jobbat! Sen käkade vi lunch, simmade in till land en stund och tog det allmänt lugnt. Det är lätt att göra ingenting när omgivningen är så vacker och så lär det vara ett tag, här i paradiset.

p1080580

Dela med dig:
FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE

Lämna en kommentar