Sari Sari

Dagen börjar med att vi som vanligt ligger och drar oss alldeles för länge i sängen. Regnet smattrar mot taket och vi frågar varandra om det blir någon vandring idag. Det är tredje regniga dagen i rad, och regnskogen är förmodligen minst sagt regnig. Men efter en stund hoppar Linn upp ur sängen och säger att vi får ta tag i dagen och åka till andra sidan ön. Så trots att klockan redan närmar sig 12 så packar vi ryggorna och ger oss av. Mot Sari-Sari…

Inne i stan lyckas vi hitta en minibuss som ska ta oss till vår destination. Vi sitter och väntar en stund innan vår överdrivet lugna busschaffis tar plats bakom ratten och kör iväg. Sen följer en busstur längs slingrande vägar och höga berg. Vi stannar här och där och vår dyrbara tid börjar sakta rinna ut i sanden. Så efter alldeles för lång tid kommer vi äntligen fram till vår destination. Vi hoppar ur bussen och sätter av mot vattenfallet.

På väg mot stigen träffar vi på en del lokalbefolkning som varnar oss lite för höga flöden i floden. Vi tar tacksamt emot deras varnande ord. Men väljer ändå att fortsätta mot vårt mål. Efter en stund kommer vi så fram till floden som ska leda oss till fallet. Det är inte speciellt högt flöde och med försiktiga vägval tar vi oss över utan problem. Den obefintliga stigen leder oss sicksack över floden och stora stenar.

Lite senare konstaterar vi att klockan börjar bli mycket. Och Linn känner att dom hala stenarna sinkar henne för mycket. Men jag kan inte riktigt släppa tanken av just detta vattenfallet. Så vi skiljs åt och bestämmer en mötesplats och en tidpunkt.

Sen fortsätter jag mot målet på egen hand…

Stenarna växer sig större och större på vägen mot fallet. Men jag är fullt besluten att jag ska ta mig dit!

30 minuter senare hör jag ljudet av fallande vatten. Jag rundar nästa krök och möts av det vackraste vattenfall jag någonsin sett. Sari-Sari falls!

Så efter ett snabbt dopp vid vattenfallets fot vänder jag om och går mot Linn.Vi möts på avtalad plats vid exakt tidpunkt, kramar om varandra och fortsätter mot den lilla byn.Väl tillbaks får vi reda på att bussarna slutat gå och att vi får förlita oss på att lifta…

Men eftersom det är lördag så går liftandet sådär. Och det är precis innan mörkrets inbrott som en vänlig själ stannar för att hjälpa oss hem till vår trygga båt.

 

Kram på er alla

Dela med dig:
FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE

2 tankar på “Sari Sari

  1. Attans – missade datum 18/3!!! :-(
    …fått för mig att 28 och 29 är viktiga tal i familjen B, men det finns fler!! :-)

    Så LINN: en stor födelsedagskram på ”21 år o 4 dagar”s-dagen!! Lev väl!

Lämna en kommentar