Utposter, vardagslyx och ny besättningsmedlem

Resten av veckan i Lagos lyxade vi faktiskt till det och bodde tillsammans med Gustavs föräldrar i deras lägenhet. Den hade också blivit mycket fuktig inne (tack vare våra fem maskiner med tvätt) och kändes därför nästan lika hemmavan som båten. Det var liksom blött när man lade sig i sängen om kvällen och jag påmindes att det varit precis likadant under vintern när jag bodde i Spanien. Genom att vi bodde hos Gustavs föräldrar passade vi på att fixa tätningen i diskhon med silikon som måste torka i 20 h, vilket blir ett problem om man fortfarande behöver använda diskhon. Så var även det fixat!

p1070690

En av dagarna hyrde vi bil och åkte ut mot Sagres och Portugals sydligaste udde som vi tidigare bara sett från vattnet. Vi körde alla kringelikrok vägar som gick för att få se så mycket som möjligt och hade otroligt roligt på vägen. Bland annat förvånades vi hela tiden av var vi hamnade, trots att vi hade hyrt in Sveriges bästa kartläsare, men vi kom alltid dit vi ville tillslut ändå. Ett viktigt stopp var udden ute vid Sagres – en imponerande utpost. Där stod män uppe på de 30 m höga klipporna och fiskade rakt ned i vattnet, snacka om att behöva veva länge för att få upp middagen. Efter ett litet mellanmåls intag bestående av färsk mango, var det baddags. Precis innanför udden fanns en trevlig liten skyddad vik dit vi bland många surfare tog oss ned. Efter en liten klättring runt hörnet kom vi till en ännu mindre strand där det visade sig att Märta (Gustavs mamma) hade varit många år tidigare när hon var 18 år gammal. Vi tjoade och hoppade en stund bland vågorna i det klarblåa vattnet och gladdes åt att det äntligen var varmt i vattnet igen, för det hade det inte varit sen Engelska kanalen.

p1070662p1070668

En lätt lunch och shoppingtur senare, var vi påväg ut mot den andra utposten – fyren. Ett lika mäktigt ställe som det förra men på ett annorlunda sätt. Detta var lite mer turistiskt med ett litet café och  sovinirshop men vi stannade ändå för att bevittna solnedgången innan vi satte oss i bilen igen och begav oss tillbaka mot Lagos.

p1070658

Samma kväll hade vi bestämt träff en vår nya besättningsmedlem Anna som skulle mönstra på senare på Kanarieöarna. Hon var händelsevis i området på kitesemester och då passade det ju utmärkt att ses en kortis då vi bara talats vid per telefon tidigare. Det var en mycket glad och öppen tjej som klev ombord Divina Remi tillsammans med sin resekompis från Åre. Vi gick igenom lite utrustning på båten och besvarade alla frågor så gott vi kunde. Anna kikade på hur det såg ut inne och verkade nöjd med den rymliga koj som senare skulle bli hennes. Allt som allt ett mycket lyckat möte och min magkänsla säger mig att det kommer funka mycket bra med henne i besättningen. Så välkommen ombord den 23:e november Anna! J

Ganska snart började vår vistelse i Lagos att luta mot sitt slut och vi hade verkligen njutit i fulla drag av den lilla lyxveckan. Alla goda restaurangbesök, glass i hällregnet, utflykter bland klipporna och omhändertagandet av Gustavs föräldrar hade förberett oss väl inför seglingen till Kanarieöarna. Så efter lite proviantering och allmänt fix var det återigen dags att kasta loss.

p1070679

Dela med dig:
FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE

4 tankar på “Utposter, vardagslyx och ny besättningsmedlem

 1. Hej Linn och Gustav!
  Kul att få läsa era reseberättelser.

  Ni verkar ha rätt okey väder vart ni än kommer.
  Skönt!
  Men det kanske är planerat så?
  :)
  Fortsatt bra resa
  Kram från mig!

Lämna en kommentar