Vi delade på oss

Dagen efter det att vi klarerat in, kollat in stan lite grann och avnjutit en öl eller för min del läsk vid strandbaren i solnedgången, var det dags för mig att lämna båten några dagar. Tre nätter närmare bestämt. Både jag och Gustav har länge pratat om att det är svårt att få egentid ombord på båten, speciellt eftersom vi båda väldigt gärna umgås med varandra. Men lite egentid behöver  alla ibland.

Så vi hade bestämt oss för att denna gången göra det ordentligt och därmed hade jag bokat ett rum på nio kvadratmeter i en villa lite längre bort. Gustav hjälpte mig dit med alla grejerna (jag hade med mig en rejäl kasse med tvätt också). Men när vi kom fram till huset där vi trodde att det skulle vara, var det ingen där. Vi frågade i baren bredvid och fick höra att det alltid var så, men att han skulle ringa ägaren så att vi kunde få våra nycklar. Så vi satte oss på baren, tog något att dricka och väntade. Snart kom tjejen som skulle släppa in oss och efter att jag tappat hakan några gånger om visade det sig att det inte var bara ett rum jag bokat utan hela j*kla villan! Snacka om att den som angav nio kvadratmeter inte kunde räkna!

Förbluffade struttade vi runt i huset och Gustav fick sig en välförtjänt dusch innan vi båda gav oss iväg igen. Gustav hem till båten och jag in till stan för att köpa lite frukt. Det kändes skönt att vara ensam, samtidigt som det var lite läskigt att ha ett helt hus ensam och jag vågade inte gå utanför grindarna efter det att det hade blivit mörkt. Men jag klarade min första natt och blev väckt tidigt av att solen sken in genom fönstret och jag tror att det var här någonstans som jag verkligen började njuta av att vara ensam.

Frukosten avnjöt jag på min underbara balkong, sjukt sköna stolar! Innan jag begav mig ut på äventyr. Jag styrde stegen ner mot Friendshipbay där jag ville försöka ta mig ut på udden som såg ganska häftig ut. Det var en underbar liten vik och stannade för att prata med getterna titt som tätt. Snart mötte jag en man som ville visa mig runt men som tur var tröttnade ganska snart då han insåg att jag faktiskt var ute efter att GÅ och det var för honom ganska långt. Udden var helt fantastiskt fin, se själva!

På kvällen sen kom Gustav förbi med resten av tvätten (jag hade ju tvättmaskin) och nästa dag blev alltså dedikerad till det. Ganska skönt ändå att göra en så vardaglig syssla som att tvätta, när man har en tvättmaskin vill säga!! Gustav kom förbi igen, jaja vi är inge bra på att vara ifrån varandra, men han fick sitta på nedervåningen och redigera fram tills dess att det blev pizzabak. Så sov vi båda två i huset en sista natt innan det var dags att bege sig tillbaka till båten.

Dela med dig:
FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE

2 tankar på “Vi delade på oss

  1. Hahaa men så sött iaf att ni försökte ge er själva lite egentid..😍😉 ensam är stark, men tillsammans har man roligare!😘

    • Haha, ja, i det vanligt livet är man ju ifrån varandra mycket mer med jobb, vänner och fritids intressen. Men ja, för det mesta är det nog roligare att vara flera :)

Lämna en kommentar