Torrläggning

I fredags var det så dags. Den del jag ogillar mest med båtägandet… upptagning av vår kära båt.
Det är inte det faktum att jag inte gillar att göra i ordning båten och allt vad det nu innebär. Utan jag tycker bara att vår båt ska va i vattnet och inte på land. Men med en stundande jordenruntsegling var det nu en nödvändighet att torrlägga Divina Remi ett par veckor…

1

Strax efter 7 på morgonen var det så dags att kasta loss och tuffa mot valbodalens hamn och alla andra båtar som ligger både upplagda och ilagda där. När vi anlände hade vi gott om tid och förberedde upptagning genom att ta ner genuan och lossa på akterstaget. För att sedan fira med en räkmacka.

Vid 10.30 var det äntligen dags. Lyftremmarna gled snart in under kölen och kranföraren började lyfta Divina som sakta lättade från ytan. Snart fick hon sig en snabb högtrycksdusch innan det var dags att lägga sig och vila på vagnen.

2

Så nu ligger hon där. Helt stilla i två veckor. Pappa och Linn har dock redan hunnit polera en hel del. Och fram mot helgen är det dags att smeta på ett par härliga lager bottenfärg. Snart är hon helt enkelt tillbaks i sitt rätta element. Men fram till dess ska hon få mycket kärlek och omsorg så vi slipper göra ett till lyft innan Karibien.

Ha de fint!

Dela med dig:
FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE

Lämna en kommentar