Vi har blitt me gummibåt!

Äntligen ligger den där och guppar, vår nya gummibåt. Vi har precis fått på den lilla motorn och det är snart dags för premiärtur.
Jag, Kexet, Jeppe och Therese har tagit plats i båten som för tillfället flyter något lägre än innan. Men vi flyter och med hjälp av den lilla 5 hästaren åker vi på upptäcksfärd i hamnen.

DCIM100GOPROGOPR0227.

Ett par dagar senare är det så dags att testa jollen på riktigt…
Vid 16 tiden fyller jag motorn med bränsle och sätter full fart mot Malö strömmar. 10 sekundmeter på Gullmarsfjorden klarar båten med lätthet och snart glider vi in i dom mer skyddade strömmarna. Dess strömmar är oerhört vackra och kan se ut på många olika sätt.

DCIM100GOPROGOPR0241.

Vid Bassholmens norra strand följer vi sakta dom smala farlederna som slingrar sig in mot Koljöfjorden. Här får man akta sig så man inte hamnar på fel sida av dom röda och gröna prickarna.
Vi passerar snart den lilla linfärjan som knyter ihop Ängön med fastlandet. Och snart nås mynningen ut i Koljöfjorden. Här ger jag lite gas och vi flyger fram med kursen satt på Malö.

DCIM100GOPROGOPR0255.
En vacker havsfidra länsar förbi Bassholmen

Efter en liten stund svänger vi åter igen in i strömmarna där den lilla stenbron länkar samman Malö och Flatön. Nu är det dags att styra hemåt och knåpa ihop nån slags middag.
När vi styr ut på Gullmarn får vi så ett varmt välkomnande av den ständigt tilltagande sydvästvinden. Underbart!

Och om gummibåten funka bra? Toppen!

Dela med dig:
FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE

Lämna en kommentar