28 timmar till havs

Klockan är 02.32. Viktor och Nadia har precis somnat efter deras fyratimmarsvakt. Så nu är det jag och Linn som sköter skutan.

Det har börjat blåsa upp lite mer från nordväst. Så vi hissar seglen och låter motorn vila en stund. Vinden fyller seglen och vi flyger snart fram i 5 knop. Vattnet porlar bakom båten där marelden leker och blänker i vårt kölvatten. Snart tittar månen fram bakom molnen som en ledstjärna i den annars väldigt mörka natten.
Vi fortsätter söderut mot Fornaes fyr. Linn sitter och styr med sömndruckna ögon. Men tiden går fort när vi tittar på stjärnorna och pratar om allt mellan himmel och jord. Snart är det dags att lägga sig i kojen igen.

1

När vi vaknar 3 timmar senare är det morgon och solen värmer gott. Vinden har precis dött och motorn får göra jobbet. Frukosten avnjuts i sittbrunnen till tonerna av Mirjam Bryant. Viktor och Nadia går åter igen och lägger sig…

2
Några regnskurar blev det också

8 timmar senare är vi inne i stora bält. Vattenytan ligger blank likt en perfekt spegel. Men plötsligt bryts spegeln av ett par svarta ryggfenor. Tumlare!
Dom små delfinerna leker runt båten en stund innan dom försvinner mot solnedgången. Vi tjoar och hoppar runt som galningar på båten. Häftigt!

3

Lite senare glider vi in i Kerteminde och förtöjer bredvid några båtar som är betydligt större än vår. Någon dansk, någon tysk, en norsk. Men alla med samma passion. Segling

4

Dela med dig:
FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE

8 tankar på “28 timmar till havs

  1. Väldigt bra och målande skrivet! Helt otroligt att vi kan följa er färd och nästan känna det som om man var med på båten! Själv får jag nöja mig med Bohuslän i höst, bara avbruten på en sväng för raffjobb i Norge i september. Men det kommer ju en vår efter vintern! Ha det fortsatt bra!

    • Tack för dom underbara orden Leif! Vi ska försöka hålla er uppdaterade så ni kan fortsätta följa med :).
      En höst i Bohuslän är inte fy skam. Kan dock inte säga att jag är speciellt avundsjuk på raffjobbet :p.
      Ha de fint!

  2. Låter ljuvligt. När jag träffade dig Gustav första gången på jobbet. Förstod jag att äventyr va ditt andra namn. Stolt att du följer ditt hjärta. Och även fick med din livspartner!! Kram på er!!

Lämna en kommentar