Dag 12

p1080295

Jag har precis klivit upp och gått på mitt morgonskift (som numera blivit nattskift pga tidsskillnaden) och jag kom på mig själv med att längta lite efter att få sova en hel natt igen när väckarklockan ringde. Helt ofattbart att det redan gått 12 dagar till havs och att vi klarat det så bra som vi gjort det. För det funkar verkligen! Vinden var lite svagare i början för att sedan ha tilltagit ganska markant sen vi lämnade Cape Verde bakom oss.

Ombord är stämningen också väldigt bra och jag är så glad att det var just Anna och Mårten som fick följa med över Atlanten. De är verkligen toppen människor båda två och det känns som om vi kan prata om allt, vilket nog är viktigt ombord på en liten båt. Mårten nämnde häromdagen att han förväntat dig lite mera ”bigbrother-drama” ombord men var såklart nöjd med att så inte blivit fallet. Själv tycker jag också att det är väldigt skönt och är glad att vi istället har så kul ihop.

Dagarna för mig brukar i princip se ut som så att mellan 04-07 har jag första skiftet, sen när Anna löser av mig brukar jag sova lite till och sen blir det frukost. Därefter brukar vi alla sola, läsa, vila eller som jag och Gustav gjort de senaste dagarna tittat på Harry Potter. Någonstans runt ett – tre blir det lunch, vissa dagar egenfångad fisk :) Och så brukar vi alltid spela ett parti Fia om dagen också, för att i slutet kunna utse Atlantens-knuffare.

Att julen närmar sig känns för tillfället ganska absurt, men i förrgår (på Lucia) drack vi faktiskt glögg och åt pepparkakor. Men övrigt märks inte julen av så mycket här ute på havet. Tiden står liksom stilla och man är som i en annan värld, avskild från allt annat. Inte något annat än hav så långt ögat kan nå och det ända som hälsar på oss är någon stackars flygfisk som råkar hamna ombord ibland.

p1080288

Dela med dig:
FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE

Lämna en kommentar