Dag 4 på Atlantkorsningen

NU ÄR VI FRAMME!!! Vi har korsat Atlanten! Helt sjukt! Men vi tänkte att ni ska få följa oss genom resan, så får ni höra hur vi har det här och nu lite senare ;)

Vi kastade alltså loss den 4:de december kl 01.00 och gled ut i den svarta natten….

Dag 4
Klockan är 04.56 och det har nästan gått en timme av min fjärde nattvakt. Ofattbart att det redan gått 3 dagar och att den fjärde snart gryr. Än så länge har det gått riktigt bra. Första dygnet var väl ganska jobbigt för både mig, Mårten och Anna. Jag tänkte flera gånger att ”lägger det sig inte får de släppa av mig på Cap Verde”, men så tänker man ju alltid när man mår dåligt. Men nu när allt är bra igen kan jag mest inte riktigt greppa hur länge vi faktiskt ska vara ute till havs. Undrar hur det kommer att gå? Kommer vi att tröttna? Gräla mycket? Eller bara tycka att det är hur skönt som helst?

p1080283

Vi har i alla fall instiftat i ett dagligt Fia med Knuff-parti för att kunna utse Atlantens knuffare. Idag höll vi på med samma parti i 1,5 timme!! I övrigt blir det mycket sömn, prat, fiske och spaning ut i det blå. Vi har redan sett ett flertal delfiner, havssköldpaddor och grindvalar. Sen fick vi vår första fisk sent igår kväll också – en Waowa (stavning?) – så det blir dagens lunch det.

Stjärnhimlen om natten är helt otrolig och igår såg jag ett meteorit nedslag. Det blev ett jätteljust ljusstreck följt av en grön flamma när den brann upp i atmosfären. Häftigt!

Dela med dig:
FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE

10 tankar på “Dag 4 på Atlantkorsningen

  1. Härligt att läsa att ni har det bra. Pratade om er med mamma ” Märta” på jobbet innan vi gick på lov. Önskar er fortsatt lycka till och tack för allt ni delar med er. Är ett sant nöje att följa er resa. Allt gott till er alla .Kram Anne-Lie

  2. Jag har med stort intresse. följt er ända sedan ni lämnade Sverige. Grattis till en väl genomförd överfart väntar med spänning på er berättelse om resan över Atlanten. Många julhälsningar från Christina – Uddevalla.

Lämna en kommentar