Fast i motvind på dansk mark

P1050856

I ca två dygn var vi strandade i Kertemindes hamn då vinden blåste stadigt ifrån syd. Inte oss emot, vi passade helt enkelt på att njuta av de mysiga små gatorna, glassa i solen, spela minigolf och strosa längs med stranden.

Första dagen spenderades inne vid fjorden för att undkomma vinden lite och vi hittade faktiskt en riktigt trevlig gräsplätt nära stans roddklubb. Visserligen var vattnet inte djupare än upp till vaderna men la man sig bara pladask ned så lyckades man allt få sig ett uppfriskande dopp.

P1050863

P1050874

Senare tog vi en tur till ett av stadens glasscafén, käkade den godaste falafeln och avslutade kvällen på en riktig sjömanskrog. Victor var här i sitt esse och vi funderade över hur sjömännen förr alltid måste ha kommit hit och vad väggarna i den gamla krogen egentligen skådat.

Nästa dag blev det stranden och minigolf, där jag mycket snällt lät Gustav vinna ;) . Och sen bar det av vidare söderut! Vi fick gå för motor nästan hela vägen men på något sätt gjorde det inte så mycket då natthimlen lös av alla stjärnor och marelden sprakade bakom båten. Helt fantastiskt! Medan Nadia och Victor passade på att ta en tupplur nere i kojerna styrde vi sakta in mot Rudköpings hamn nynnande på diverse lägersånger.

Sovmorgon och utforskande av vår nya hamnstad innan det bar av på en nattsegling till Kiel-kanalen. Men mer om det får Gustav berätta om i nästa inlägg :)

P1050895

Dela med dig:
FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE

6 tankar på “Fast i motvind på dansk mark

 1. hej igen.
  Ni lämnar nu ett område där det är tyst på vhf,en o kommer ner till ett väldigt tjatter på densamma. Tänk på att ha den på åtminstånde när ni går in i en hamn . Då kommer ofta från hamnkaptenen frågan , name of your vessel , sir. Har man då ett namn som är lättuppfattat blir det inga problem , men har man krånglat till det uppmanas man att bokstavera namnet. o alfabetet som gäller är alfa,beta charlie, delta osv. skriv upp namnet bokstaverat o ha det vid vhf,en. Det sparar mycket stammande på radion, jag lovar.
  Geronimo

  • Tack för tipsen Kjell!
   Vhfen har ständigt varit på under hela kielkanalen och fram till Cuxhaven. Har dock inte blivit uppropade av någon hamnkapten. Det enda har varit slussvakten som endast pratade tyska. Så Linns språkkunskaper kom väl till pass :).

   , Gustav å Linn

 2. Det verkar som ni hittills haft många härliga dagar! Rudköping låter som en stad just jag måste ta mig till nån gång :)
  Ha det så gott på nästa anhalt!
  Kram Kristina

Lämna en kommentar