Finbesök på Portugals södra kust

p1070501

Efter ytterligare en dag i Oeiras hamn med halloween firande tillsammans med gänget, kastade vi dagen efter loss och satte kurs mot Lagos där vi två dagar senare skulle möta upp med Gustavs föräldrar. Vinden var oss inte så gynnsam, det blåste i stort sett inte alls under kvällen och natten så diesel-doris fick sköta jobbet. Nästa dag började vinden att vrida på sydost så innan vi rundade Portugals sydligaste udde kunde vi segla på i bra fart i några timmar. Men när vi närmade oss udden fick vi ta ner seglen då sjön blivit ganska hög och kort och vi nu hade vinden rakt i nosen. Vi kurade ihop oss under sprayhodden (autopiloten styrde) och vågorna sköljde in en efter en i sittbrunnen. Men klipporna längs udden var fantastiska och jag fascinerades av grottorna som vågorna bildat i dess väggar.

När vi rundat udden blev vågorna större och längre och vi kastades hit och dit på vår färd mot Lagos trygga hamn. Ganska snart gjorde min kära vän sjösjukan sig påmind och spjukie fick åka fram. Men samtidigt slogs jag av hur mycket min kropp faktiskt anpassat sig. Hade jag varit ute i liknande sjö för två månader sedan hade jag spytt som en katt redan efter 5 minuter. Men nu tog det hela 3 timmar innan jag började bli dålig! Success! Tillslut nådde vi iallafall till Lagos hamn där vi fick hjälp av några trevliga filurer i en mycket vacker gammal tysk båt vid tilläggningen på vänt-pontonen man behövde nämligen checka in först och sen vänta på broöppning för att komma in i hamnen. Men vi lyckades även med det och när vi väl var trötta och genomblöta i hamn var en varm dusch något som stod högt på listan. Att det sen var ett sånt där ”regnvattensmunstycke” på duschen gjorde nog att vi båda stod kvar extra länge i det varma duschregnet.

p1070557

Nästa morgon knackade det ivrigt på skrovet kl nio och jag hoppade upp och sa till Gustav att det säkert var hans föräldrar, trots att Gustav tvärsäkert hävdat att de inte skulle komma förbi förrän runt lunch eftersom de landat så sent natten innan. Men inte låter väl föräldrar lite sömnbrist hindra dem från att träffa sin käre lille son så snart som möjligt när de inte sett honom på ett bra tag? Och mycket riktigt var det Örjan och Märta som stod på bryggan utanför. Glada och lätt sömndruckna skyndade vi oss ut i sittbrunnen för att kramas och prata om allt som hänt. Sen blev vi inbjudna att komma och äta brunch i deras lägenhet en stund senare. När vi packat ihop all tvätt vi hade (lägenheten hade givetvis också tvättmaskin) kilade vi bort för att njuta av en för oss mycket lyxig brunch, både vad gällde sällskap och mat.

p1070562p1070581

Eftermiddagen bestod av en liten vandring längs med den otroligt häftiga kusten med sina raukar, klippor och grottor. Solnedgången avnjöts med lite jordnötter och öl längst ut på udden och kvällen spenderades på en mycket trevlig japansk restaurang där Gustav äntligen fick sin älskade sushi.

Ps, vi fått en del frågor om vem av oss som skriver inläggen när osv. Tänkte bara tipsa om att det alltid står överst under rubriken vem som skrivit inlägget. Kram! :)

p1070588

Dela med dig:
FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE

Lämna en kommentar