Från Norr till Söder

Tiden rusar förbi, jag går till jobbet, fixar med båten, sover, går till jobbet, fixar med båten, osv. Och det är kul! Men man börjar också bli lite lätt stressad, tankar som ”kommer vi verkligen hinna med allt?” och ”herregud, snart ska vi ju flytta också!”, smyger sig upp i huvudet. För så är det ju, första juni flyttar jag ifrån mitt kära kollektiv och in i båten, helt galet! Förhoppningsvis har det som ska fixas med i städväg och båtputs blivit klart fram till dess. Båten ska upp på land nu nästa vecka så då står utsidan i fokus och innan och efter är det städning och ordnande av insidan som gäller. Sen är det inflyttning, woop woop! :D

1

Igår kväll efter en heldag i sängen, med undantag för pizza-frulle runt två-tiden (vi var på världens bästa bröllop dagen innan) var det dags att flytta båten från vinterplatsen i Norra Hamnen som vi haft till låns, tack så hjärtligt för det!, till sommarplatsen i Södra Hamnen där Divina nu ligger tryggt förtöjd. Lite ironiskt att vi låg i Norra under vintern och Södra under somarn, haha. Nåväl, efter att vi knutit loss alla tampar och tagit ombord dem, vissa mer bevuxna än andra, gled vi ut för en express-segling då det redan var ganska sent.

2

Väl ute på havet med genuan utrullad och motorn avstängd infann sig det där nästan magiska lugnet som kommer av att vara ute på havet. Molntäcket sprack upp och till och med solen tittade fram och värmde våra ansikten. Ganska snart tyckte Gustav att det var fotodags och plockade fram kameran, som vanligt fick jag agera modell, antagligen för att jag är så otroligt fotogen! Inte på grund av det faktum att Gustav är en mycket bättre fotograf än jag och att han är den som är mest intresserad. Och som om solen också hört att fotografering var på gång bjöd hon återigen på en fantastisk solnedgång. Jag är så tacksam för de här små otroligt härliga avbrotten från vardagen på havet!

3

Inte långt senare tryckte vi oss in i vår nya hamn, tryckte eftersom Divina ligger som en sardin på den nya båtplatsen, helt perfekt med andra ord, bom-fast (you got it?)! Det krävdes en del trixande med förtöjningar och sjunkande bommar innan vi belåtna men utsvultna traskade hemåt och avnjöt en välförtjänt pasta carbonara! Mums!

Dela med dig:
FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE

Lämna en kommentar