I väntan på Biscaya

p1060409

Och så plötsligt har vi redan varit här i Camaret Sur mer i redan fem dagar. Efter en segling där vi fick gå ganska mycket för motor då vinden inte blev som utlovad och där jag mådde ganska pyton mest hela tiden – sjösjuka. Nu väntar vi bara på morgon dagen som utlovat bra väder så att vi kan korsa Biscaya bukten. Fruktad och samtidigt häftig för många, så allt är det med lite skräckblandad förtjusning som jag väntar på överfarten. Men nu har jag införskaffat i lite nya sjösjukepiller, så nu ska det nog vara lugnt på den fronten hoppas vi. Annars har jag inte funderat så mycket på just Biscaya. Vi träffade en man i Cherbourg som sa att Biscaya var som hans Mount Everest, väldigt fint sagt tycker jag. Och så är det nog för många men jag tror att eftersom jag inte har så mycket erfarenhet av segling och tufft väder, kan jag nog inte riktigt föreställa mig vad som väntar så då blir jag inte så orolig heller. 

Vi har kontakt med några andra båtar här i hamnen också så att vi förhoppningsvis kan Buddy-boata över Biscaya, det gör ju också det hela lite tryggare. Det är intressant att se vad det är för människor som bestämt sig för att ge sig ut på haven. Mest kontakt har vi med ett äldre finskt par som också verkar angelägna om att korsa så snart som möjligt. Ett yngre par från Tyskland ligger också och väntar och en hel del andra båtar, så vi blir nog ett litet gäng :)

p1060469p1060479

Och finare ställe att vänta på får man ju leta efter! Kusten här är helt otrolig! Jätteklart vatten (men iskallt), höga branta klippor och en massa bunkrar och gångar från andra världskriget. Härom dagen var vi ute och gick bland klipporna och det var så häftigt! Jag älskar att klättra runt bland klippblocken och känna på mina egna gränser, känna den där svindlande känslan som bara uppstår när man befinner sig någonstans högt uppe. Återigen såg vi en säl simma runt nere i havet och jag tänkte på alla gånger som jag funderat på om den kommit för att hälsa på oss. Kanske är det så? Har vi rentav fått en säl-fanclub? I så fall lär vi vara mer än redo för Biscaya ;)

p1060512p1060518

Dela med dig:
FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE

5 tankar på “I väntan på Biscaya

 1. Hej Linn som mamma så känns det Min dotter Nina å sambo Jonas gjorde en långresa med bil till Kapstaden å hem 18 månader var dom borta Ett kusligt äventyr många gånger Som jag kan tänka att ni nu gör Men jag önskar er ett riktigt härligt äventyr Jag fortsätter att följa er här Och så tar jag hand om Meidie på dagarna kram till er båda o var rädda om varann Ingela widell

 2. Hej Linn som mamma så känns det Min dotter Nina å sambo Jonas gjorde en långresa med bil till Kapstaden å hem 18 månader var dom borta Ett kusligt äventyr många gånger Som jag kan tänka att ni nu gör Men jag önskar er ett riktigt härligt äventyr Jag fortsätter att följa er här Och så tar jag hand om Meidie på dagarna kram till er båda o var rädda om varann Ingela widell

  • Hej Ingela! Ja, jag kan tänka mig att som mamma så oroar man sig ibland och det hör väl liksom till :) Vad roligt att du också hittat hit och följer oss! Jg har hört att Maidie trivs riktigt bra hos er, ta hand om henne väl hon är bland det finaste jag har! Kramar

 3. Vilken tur ni gett er av på! Ska bli trevligt att följa er resa. Själv så småningom på väg hemöver med ny båt som ska hämtas i Spanien. Men det kanske blir först framåt våren ;-)
  God seglats, och knäpp flytvästen!
  Hälsningar från Grebbestad

  • Hej Pär! Kul att du hittat hit och vill följa oss på äventyret :).
   Ja vi kommer ju fram till Spanien precis nu. Så kan inte riktigt säga om det är värt ett besök :p. Men varmare än Frankrike är det definitivt!
   Tack för dom fina orden! Och flytvästen är knäppt!

   Ha de fint!

Lämna en kommentar