Jakten på startbatterierna

Vi tänkte att det skulle bli enkelt, killen som hjälpte att fastställa problemet hade redan ringt till affären och kollat så att de hade rätt batterier. Så vi åkte dit men upptäckte snart att de nog var precis på gränsen för stora eller för svaga för vad vi behövde. Vi var på jakt efter 2 st lågprofil batterier på 70 AM. Men eftersom det inte fanns där, skulle vi bli tvungna att vänta till måndagen för att kunna lösa problemet. Så ytterligare två nätter i Rodney Bay.

På söndagen sov vi länge innan vi gav oss iväg med de lokala bussarna söderut på ön mot Soufriere. Först verkade som om vi inte skulle kunna ta oss dit men sen dök bussen upp helt magiskt ändå. En timme skulle det ta, en timme som blev väldigt lång för mig som är åksjuk. Men det var väl värt lidandet. Soufriere med sina två höga toppar var helt makalöst fint. Tyvärr hade vi inte så lång tid på oss och hann bara med att bada i ett litet varmt vattenfall, jättemysigt, innan det var dags att bege sig hemåt igen.

Och så blev det måndag och vi hoppades att våra problem äntligen skulle lösa sig. Men batterierna från Water World Island i Rodney Bay passade visserligen i våra lådor, men hade för korta skruvar där alla sladdar skulle infästas. Så vi fick lämna tillbaka dem och bege oss ut på jakt igen. Av en tillfällighet hade Gustav sett ett ställe som sålde batterier dagen innan när vi åkte förbi med bussen och när vi traskade in genom dörren kändes det som om vi kommit rätt. Visst hade de lågprofilsbatterier, men bara i 80 AM fast till ett mycket bättre pris. Sagt och gjort, vi köpte två stycken, fick lift tillbaka med en kille från Venezuela som drev en lantgård och drack alkohol om dagarna (hans egna ord), installerade batterierna och stack iväg till Marigotbay Marina.

Seglingen dit var en mycket skön sådan med vinden snett bakifrån och inga vågor alls. Det tog oss bara tre timmar innan vi låg tryggt i hamnen och njöt av den fridfulla lilla viken. En mycket härligt plats!

Dela med dig:
FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE

Lämna en kommentar