Kvällssegling med gott sälskap

Dagen är torsdag den fjortonde april. En blå buss stannar till vid hamnstationen och en glad tjej hoppar av. Tjejen heter Maya och hon har åkt hela vägen från Stockholm för att hälsa på oss och ta en segeltur. Maya är en av personerna som har hört av sig för att kanske segla med längs Europas kust ner mot värmen. Vi hälsar och traskar snart mot bryggan där Divina Remi ligger redo.

1

En stund senare hoppar Linn ombord och gör snart loss alla förtöjningar i rekordfart.
Seglingen börjar med någon timmes motorgång då vinden lyser med sin frånvaro. Men lite längre ut i kustbandet får vi en lätt bris och kan äntligen rulla ut genuan. Divina Remi glider sakta genom den blanka ytan och vårsolen lyser starkt. Jag och Linn har många frågor till Maya. Och även hon verkar ha en hel del funderingar om hur framtiden kommer se ut.

2

Tiden flyger förbi och snart passerar vi trillingarna där det ligger ett gäng solande sälar. Seglingen fortsätter förbi gäven och berggylteskär innan det är dags att rulla in genuan och glida in till bryggan igen.

3

En stund glömmer vi bort klockan och Maya missar sin buss mot Göteborg! Men med lite trixande så löste det sig tillslut.

Tack för en härlig dag Maya!

Dela med dig:
FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE

Lämna en kommentar