Pride pelare och 70-talets badort

P1060174
Mysiga gator i Den Helder

På eftermiddagen dagen efter kastade vi loss och styrde söderut mot Scheveningen utanför Den Haag. Vi avnjöt en underbart god pastasallad ute i sittbrunnen och påbörjade sedan vaktschemat där man sitter två och två i tre timmar och sen byts man av. Det kanske låter jobbigt men det funkar faktiskt riktigt bra och det får tiden att flyga fram ombord. När natten är stjärnklar och marelden sprakar bakom båten går det inte annat än att känna sig förundrad över den fantastiska värld vi lever i. När ögonlocken börjar bli alltför tunga brukar jag ta hjälp av lite dextrosol och barnsånger för att piggna till, det sistnämnda är väl en smärre yrkesskada antar jag.

Klockan 06.30 börjar solen kika fram bakom horisonten och det blir en riktigt spektakulär soluppgång. Scheveningen ligger nu endast någon distans bort och ser ut som en riktig badort med sin pir och sitt pariserhjul på stranden. Vi väcker de andra och så styr vi in i Scheveninens hamn. Efter lite rekande kryper vi till kojs igen eftersom att det bara blev tre timmars sömn för min och Gustavs del den natten pga vaktschemat.

P1060170

När vi vaknar igen vid 11-tiden gassar solen på båten och vi skyndar oss med frukosten, ivriga att komma iväg och kika på stan. Vi tittar förbi några båtaffärer för och se om de kanske har någon regnjacka i galon men som vanligt går vi tomhänta därifrån. Men stranden och ett svalkande bad lockar och när vi kommer ner till vattenbrynet är vi inte sena med att hoppa i. Jag lägger snart märke till den mycket bruna och grumliga färgen i vattnet och smaken av skaldjur på läpparna och går lika snabbt upp igen. Jag är ingen badkruka men bortskämd med det svenska västkustvattnet är jag allt.

P1060194

P1060200

P1060207

Vi chillar ett tag på stranden innan vi börjar promenera bort mot den ståtliga piren med pelare i regnbågens alla färger. Och när vi kommer upp på strandpromenaden blir vi något förbluffade, det känns precis som en semester badort på 70-80-talet men en massa små stånd och kaféer och det ända man skulle behöva göra är att sätta ett lite brunare filter över det hela och byta kläder på folk så skulle man faktiskt känna sig som i en annan tid. Vi strosar glatt tillbaka mot hamnen och jag tycker att Scheveningen verkligen är ett toppen ställe!

Väl tillbaka i båten lagas det kebab innan vi går till den lite mer naturliga stranden utan strandpromenader och barer för att titta på solnedgången. Även denna gång blir det en mäktig upplevelse och kanske ännu häftigare med alla kite-surfare som flyger fram på vattnet såväl som i luften. Kvällen avslutas med Känn ingen sorg (film med Håkan Hellströms sånger) men när klockan närmar sig halv elva somnar vi faktiskt till tonerna av Nu kan du få mig så lätt. Bäst att sova ordentligt innan morgondagens äventyr – Amsterdam.

P1060210
Dessa siktades överallt i Scheveningen
Dela med dig:
FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE

2 tankar på “Pride pelare och 70-talets badort

Lämna en kommentar