Sköldpaddor och vikvalar

Seglingen till Grand Anse de Arlet gick alldeles utmärkt och vår nya matros både styrde och satte segel för första gången. Trots lätta vindar valde vi att ha kvar reven i storen för att den annars mycket korta seglatsen på ca 5 distans skulle vara lite längre. Det var en riktigt fin segling och vi pratade om allt mellan himmel och jord. Skönt med lite lugn efter den något stressiga provianteringen.

Vår lilla vandring
Viken vi vandrade till

Vi hade några riktigt sköna dagar i vår älskade sköldpaddevik. Både snorkling, vandring och strandhäng hanns med samtidigt som det kändes som om vi alla tre trivdes mycket bra i varandras sällskap. Det är alltid gött med lite nya folk ombord då det med en gång kommer upp en massa intressanta samtalsämnen, för tro mig, på 7 månader på havet hinner man prata om en hel del ;)

Grand Anse de Arlet

Nåväl, efter fem nätter i Grand Anse de Arlet lättade vi ankar och satte kurs söderut då vindarna verkade gynsamma. Att de sen inte riktigt blev det och vi fick stampa mot vågorna på en snäv kryssbog kanske sänkte humöret ombord en aning, men när Emma sen sa att hon ville bjuda oss på middag i marinan i Rodney Bay på Saint Lucia (dit vi skulle) och vi dessutom fick se några vikvalar simma förbi, gick humöret upp igen. Thaimat blev det, tack så hjärtligt för det Emma! Men vi var alla ganska rejält trötta och tog snart dingen tillbaka till båten igen.

Dela med dig:
FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE

Lämna en kommentar