Tobago cays – en verkligt härlig plats

Tobago cays

Morgonen efter att Evelina anlänt äter vi frukost i lugn och ro, gör båten segelklar (fast vi inte ska segla då det är motvind) och sätter kurs mot Tobago cays. De mörka molnen från gårdagen hänger kvar i luften men motvind och motström till trots får vi inte en enda regndroppe på oss. Humöret är på topp och vi alla tre är taggade på att lära känna både varandra och öarna med dess omgivande marina liv bättre. Efter ca 1,5 h motorgång släpper vi ankar på den vita sandbotten i det turkosblå vattnet bakom Horse Shoe Reef. Det tar inte långt tid innan fenor, mask och snorkel åker på och vi alla tre simmar runt i vattnet. Snart möter vi ett helt gäng med sköldpaddor, jag tippar på 6-7 stycken och vi beundrar fotograferar och filmar dessa vackra, urtida varelser. Evelinas kamera med hjälp av Gustav fick till ett riktigt bra klipp, klicka här för att se det!

Framme vid revet blir jag tyvärr lite besviken, det finns en del fisk och levande koraller men mest slås jag av hur döende revet är och hur ledsen jag blir av att alla häromkring verkar vara det. Det ända verkligt levande har varit vid Pigeon Island, Gudadeloupe och på sydkusten på Guadeloupe på denna resan. Tobago cays är verkligen ett häftigt ställe, men tyvärr är korallreven döende.

Några skrattmåsar bosatte sig på vår dinge

På vägen tillbaka till båten öser regnet ner och vi passar på att ta en sötvattens dusch på däck innan vi går in och tar tillfället i akt med lite varm choklad. Resten av dagen tar vi det lugnt medan regent smattrar på, riktigt mysigt emellanåt faktiskt!

De kommande dagarna varvas med utforskning av öarna, snorkling och båthäng. En rocka lyckas vi också se och några trevliga unga britter våldgästar vi också medan vi kan. Sen åker vi en ö bort för att spendera dagen på samma öde ö som Elisabeth Swan och Jack Sparrow var strandsatta på en gång tiden. Häftigt ställe, om en lite ensamt, men även här är det närliggande revet i stort sett dött. Dagen passerar fort och innan vi vet ordet av har vi satt segel mot Union Island för att vara där innan mörkret faller.

Petit Tabac från Pirates of the Caribbien

Dela med dig:
FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE

Lämna en kommentar