Tre sjösjuka sköningar

p1080155

Nu ligger jag här i kojen, skrivandes till tonerna av 110 % svensk jul. Så lite kanske vi också märker av att julen närmar sig men jag tror inte att jag kommer ha någon riktig julstämning under de här tre åren. Jag har iallafall lyckats övertyga Gustav om att titta på julkalendern ikväll. För det är ju tyvärr så att vinden inte varit den bästa och vi därför igår endast förflyttade oss till Teneriffa, närmare bestämt Radazul. Det finns ju nämligen ett fridykningscenter här som länge funnits i Gustavs drömmar och ett högt berg vid namn Tejde som jag hemskt gärna vill bestiga. Så imorgon blir det bergsbestigning och på lördag förmiddag fridykning. Sen hoppas vi på bra vindar så att vi ska komma iväg lördag kväll alternativt söndag.

Seglingen hit blev visserligen inte så mycket segling då vinden inte var så stark, men det hade vi räknat med. Vi lämnade Las Palmas runt två-tiden och kom fram ungefär samma tid fast på natten. Till en början kunde vi segla lite på halvvind men när vi sedan föll av mot Teneriffa blev den alltför svag. Då Gustav var ivrig att prova sina nya fiskedrag också och det för det måste gå lite fortare drogs seglerna ner och dieseldoris på. Tyvärr fick vi ingen färsk fisk men tonfisk på burk hade vi ombord så det fick det bli. Men innan dess föll skymningen och gungningarna började bli mer och mer påtagliga, tills både jag, Anna och Mårten var sjösjuka. Jag tyckte att det för mig var ett litet nederlag då jag inte mått dåligt sist men å andra sidan hade jag ju inte varit ute på havet på ca tre veckor. Samtidigt var det lite intressant att se att det faktiskt finns fler än jag som blir sjösjuka. Så vi tre satt uppe i sittbrunnen och höll koll eller ja, Mårten gjorde ett tappert försök att laga mat innan han gav upp och lät Gustav ta över. Allt som allt kom vi fram helskinnade om än lite trötta och har idag bara tagit det lugnt och laddat inför morgondagens bergsbestigning.

p1080150

Dela med dig:
FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE

2 tankar på “Tre sjösjuka sköningar

  1. Alla goda ting är tre (säger man ju). – nu är det säkert över med sjösjuka för er del, allihop! Hoppas jag. Och att vindarna tilltar! 💨💨💨

Lämna en kommentar