Tumlare och en ny bekantskap

Vi letar för tillfället efter några trevliga människor som vill följa med oss på delar av vårt stora äventyr. Så igår var det dags att träffa en av dom som hört av sig.

Det var igår vid lunchtid som vi satt på bryggan i norra hamnen och väntade på att Jonathan skulle anlända med bussen. Efter en stund rullar en blå västtrafikbuss in på hållplatsen och en kille med gul seglarjacka hoppar av. Jonathan är en av personerna som visat intresse att segla med oss när vi lämnar Sverige i slutet på augusti. Vi har planerat att ta en liten segeltur. Men då vinden är obefintlig får det bli en motordriven tur i skärgården istället.

_MG_9279
Det börjar dyka upp lite båtar i skärgården

En stund senare glider vi sakta ut bland kobbar och skär. Det faller ett lätt duggregn och luktar så gott som det bara kan lukta en stilla vårdag på västkusten. Plötsligt ser jag något bryta ytan 100 meter från båten. Jag fokuserar blicken och ser åter igen hur en liten svart fena tittar fram över den spegelblanka vattenytan. Tumlare! Ropar ja samtidigt som farten sänks och kameran kommer fram. Lite dåligt förberedd hinner jag inte riktigt med när dom små delfinerna närmar sig båten. Men då det är första gången Jonathan ser tumlare i det vilda så spelar kameran mindre roll.

_MG_9229
En Liten fena som förgyller tillvaron

När våra små vänner simmat vidare fortsätter vi tuffa långsamt ut mot klåveskär och dess sälar. Väl framme verkar det som sälarna ägnar sig åt undervattensaktiviteter. Så vi får helt enkelt vända hemåt igen. Efter en stund dyker det dock upp en säl bakom båten innan den sakta lämnar ytan igen.

_MG_9255

Lite senare lägger vi an vid bryggan och traskar lite halvfuktiga men väldigt glada hemåt. Jonathan åker hem en stund senare och vi andra börjar planera framtida möten och nya bekantskaper. Tack för en trevlig dag Jonathan!

Dela med dig:
FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE

Lämna en kommentar