Tyskland here we come!

Solen är påväg ner mot Danmarks fastland när vi glider med strömmen bort från Rudköbing. Kursen är satt söderut, närmre bestämt mot Kiel och kanalen som ska ta oss ut i den stora världen…

Vi passerar snart den sista danska ön i söder. Havets vidder öppnar sig åter igen framför oss. Storseglet hissas och när Nadia faller av fylls duken med friska vindar från väst. Genuan rullas även den ut och vi flyger fram genom vattnet. 4 knop, 5 knop, 6 knop, 6,5 knop! Vårt fartyg lutar härligt i takt med de böljande vågorna. Klockan är halv åtta, så vi räknar med att närma oss Kiel vid ett på natten.

1

Viktor hoppar ner i ruffen och har snart kokat ihop en välsmakande gryta med hjälp av lite konserver, några härliga kryddor och en näve ris. Vi avnjuter middan som ackompanjeras av ännu en oslagbar solnedgång.

2

Några timmar senare börjar vi närma oss Kiel och den stora fyren som sänder ett välkomnande sken. Det går fortfarande snabbt och marelden sprakar likt fyrverkerier i kölvattnet som lämnas bakom båten.
Till vår glädje ser vi inga stora fartyg i närheten av farleden in mot Stan. Så vi fortsätter vår kurs genom mörkret…

Snart avtar vinden när vi glider närmare hamnen. Linn sträcker sig in till instrumentpanelen för att starta motorn. Hon trycker på knappen, men inget händer… Jag testar en gång och kan snart konstatera att startbatterierna är slut. Skit också! Lite lätt irriterad ställer jag mig vid rodret igen. ”Vi får segla in i hamnen”, säger jag och sätter kurs mot land. Som tur är har vinden avtagit en aning. Så den lilla seglatsen blir tämligen odramatisk. Precis vid hamninloppet åker seglen ner och vi får göra som man gjorde förr i tiden. Vricka in båten med hjälp av rodret.

Någon minut senare jagar vi bort ett gäng måsar som verkar tagit vår tänkta båtplats i besittning. Båten förtöjs snabbt och vi kopplar in kabeln som får 3 timmar på sig att ladda upp våra batterier. För sen är det dags att ta sig an nästa utmaning… Kielkanalen

4

Dela med dig:
FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE

8 tankar på “Tyskland here we come!

 1. Hej!
  Vad kul att höra att det är lite action och överraskningar som dyker upp på båten ;)
  Det är jättekul att läsa, även om man inte kommenterar varje gång, bara så ni vet! Mer bilder!!!! Haha!
  Ha en fortsatt fin tur ner i Europa!
  Kram Alina

 2. Hej på er!

  Kul att följa ert äventyr. Ett litet tips på vägen, seglade utanför Portugals kust för några år sedan och det finns rikligt med fiskeredskap utan radarreflektorer ca2 – 20 Nm ut från land. Ligg minst 25 distans ut för att slippa att trassla in er i dessa, särskilt angeläget om ni skulle gå för motor.

  Ha det gott,
  Jerry

Lämna en kommentar