Vind i seglen & 5 månader kvar!

För några dagar sedan var det dags för årets andra segling. Och med 8 sekundmeter från syd kändes det som ett optimalt tillfälle att släta ut genuans vinterrynkor.
Linn slutade jobbet 16, så strax därefter drog vi på oss dom mysiga flytoverallerna och traskade mot hamnen. Väl i båten gick vår kära motor igång på ett snabbt tryck och vi kunde lossa förtöjningarna för att sakta glida ut mot Skagerak. Vi tuffade sakta söder ut och förberedde båten för segelsättning.

_MG_9080

Strax därefter kunde motorn få vila igen när genuan rullades ut i sin fulla prakt. Snart stävade vi mot horisonten i stabila 5 knop för bara genuan. Linn som var lite sliten la sig snart längst bak i sittbrunnen för att vila ögonen. Jag plockade fram kameran och började leta efter motiv i det lätt gråmulna havslandskapet.

_MG_9174

Några skarvar passerade i hög fart över den böljande sjön, ett par tankfartyg låg ankrade långt ut och fyrarna lös upp tillvaron med sina mjukt pulserande sken. Jag hade hoppats på en sälflock. Men väl ute vid Gäven och Trillingarna skulle det visa sig att sälarna va ute på jakt. Det blev några fyrbilder innan jag la undan kameran och bara åkte med i den lugnt böljande seglingen.

_MG_9194

En stund senare har det mörknat när vi sakta seglar in mot hamn. Motorn spinner snart igång och tar oss säkert in till bryggan.
Förtöjningarna kommer på plats och vi gungar hem i våra numera ännu mysigare flytoveraller.

Och nu är det bara 5 månader kvar tills vi ger oss av runt jorden!

Ha de gött!

Dela med dig:
FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE

Lämna en kommentar