Pigeon Island nr 2

Några dagar efter det att vi kommit till Rodney Bay var det utforskningsdags! Denna gången var det udden längst norrut i viken – Pigeon Island (de har ingen fantasi här omkring) – nationalpark och väldigt fin hade vi hört, så vi styrde stegen ditåt.

På vägen dit fick vi gå igenom två stora resort där Emma genast planerade in sin någon gång i framtiden kommande smekmånad. Nog var resorten fina, men jag kan inte låta bli att tycka att det är lite smaklöst med turisterna som badar i lyx när det finns människor några kvarter bort som inte ens har vatten i huset utan måste hämta det på gatan. Men jag håller med om att hängmattorna i vattnet och under träden såg riktigt frestande ut.

Efter att passerat resorten betalade vi inträdet till parken där siktet var inställt på bad. När vi närmande oss stranden insåg vi att den just idag var belägrad av en massa amerikanska turister från ett närliggande kryssningsfartyg och egentligen reserverad för dem. Men då ingen sa till oss när vi smet in, låg vi snart ute på den flytande studsmattan tillsammans med turisterna och solade. Ganska snart verkade de märka att vi inte riktigt hörde till, men de verkade inte bry sig heller. Så vi låg där och tjuvlyssnade på samtalen och jag förfärades över vad det hela tiden kretsade kring – pengar och jobb – gud så tråkigt! Efter att nästan blivit helstekta lämnade tillslut de andra studsmattan så att vi äntligen kunde hoppa lite, det är väl ändå det som är meningen eller?

En stund senare började vi vandringen upp på de två topparna där utsikten var fantastisk! Titt som tätt passerade vi skyltar som berättade om uddens historia och en hel del gamla förfallna byggnader fanns också kvar att titta på. Riktigt häftig udden med mycket historia. Så åker ni till Rodney Bay, missa inte Pigeon Island!

Dela med dig:
FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE

8 tankar på “Pigeon Island nr 2

 1. Förresten, jag har alltid svårt att förstå vilken exakt ”prick” som är eran båt under Position & Rutt – kan ni förklara det?:)
  Tack!

  • Ja, det där är lite klurigt. Gick faktiskt in själv och kollade och det är så att egentligen ska den automatisk visa vår position med streckade linjer runt. Men det krånglar lite så gör den inte det kan man trycka på luppen längst upp till vänster i rutan där kartan visas och så skriver man i Divina Remi på vessel så kommer vår senaste position upp :)

 2. Hej hej!
  Som vanligt väldigt kul att följa er!:) Ni måste få se så många liknande kontraster som den du beskrev nu👆🏼 det ger förhoppningsvis mer perspektiv till resten av era liv, och det braiga livet vi lever här i Europa!
  Ta hand om er!!!💕

  • Tack igen kära kusin! :) Det får vi verkligen och ibland är det lite skrämmande hur bra vi faktiskt har det hemma i Europa, större delarna åtminstone. Det är absolut något vi kommer att ha med oss hela livet! :)
   Hoppas allt är bra med er!

 3. Hej sköna seglare

  Så härligt att följa eran resa för ni är bara så himla sköna personer , båda två. Ni lever min dröm.
  MEN , ett litet tips. Härliga och fina bilder men tyvärr blir personerna på bilden oftast väldigt mörka. Tipset är att använda blixten , även mitt på ljusan dag med knallblå himmel. En blixt mitt på dagen lyser upp och tar bort skuggor å lyser även upp färger så dom blir starkare. Tyvärr så lurar en väldigt ljus bakgrund kamerans ljusmätning och den ”minsta” ytan på fotot får oftast fel exponering.
  Annars , kör på som ni gör för det gör ni jättebra.

  Hau en brau dau.
  Peter ;o)

  • Tack för tipsen Peter! Ska tänka på det när vi tar kort med en kamera som har blixt. För det mesta använder vi samma kamera som vi filmar med och den har ingen inbyggd blixt ;) Ha det bra!

Lämna en kommentar