Cherbourgh – en krigshärjad pärla mitt i kanalen

Jag känner en tydlig doft av fotsvett där jag strosar runt på torget i Cherbourgh. Aha, det är den lilla ostbilen som sprider den underbara lukten. Hade vi kört ett dofttest just nu så hade det inte varit något problem att gissa landet. Och nu blev jag riktigt sugen på ost och kex!

1

Vi går upp tidigt nästa morgon för att ge oss av mot La Hauge och dess enorma klippor som vetter ut mot kanalen. Väl framme på turistinformationen frågar vi en blond fransyska hur man ska bära sig åt för att komma till La Hauge. Hon skakar bara på huvudet och svarar på lite halvtaskig engelska, ”taxi”. ”Where can we rent a bike?” Blir vår nästa fråga. Hon pekar ner längs gatan, ”twohundred meters down the street”. Vi tackar för oss och sätter av mot cykeluthyrarn. Väl framme visar det sig att dom bara hyr ut bilar och att det tydligen inte finns någon cykeluthyrare i stan…

2

Lite lätt nedslagna bestämmer vi oss för att vandra runt Cherbourgh istället. Så vi fixar en karta med några vandringsleder och sätter av mot utkanten av stan. Vandringen går längs havet innan leden svänger upp mot kullarna och dom böljande fälten. Efter en stund stöter vi på ett par bekymmerslösa föl som njuter av sitt livs första dagar. Det ser ganska härligt ut. Nästa anhalt blir ett gammalt slott med en stor park och konstvisning inne i slottet. Konsten var säkert fin. Men det som drar vår uppmärksamhet är byggnaden och dess gamla rum med inredning.

3

Efter vår lilla slottsvisit bär det äntligen av in på skogskantade grusvägar där bara små bilar från slutet av 70-talet hittar fram.
Vi fortsätter vår vandring och kommer så småningom fram till en väg som slingrar sig ner mot Cherbourgh. ”Det ser ut som i sagan om ringen”, säger Linn när vi vandrar ner längs den mörka vägen som skuggas av träd i alla dess former.

4

Vandringen avslutas med en strapats upp till den gamla borgen som vakar över staden från det lilla berget. Vi kommer fram precis när dom ska stänga porten. Men med hjälp av våra mest tindrande hundögon lyckas vi tillslut få 5 minuter på borgens terrass. Häftigt!

Dela med dig:
FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE

2 tankar på “Cherbourgh – en krigshärjad pärla mitt i kanalen

  1. Hallo Ihr Lieben
    Herzlichen Glückwunsch!
    Ich habe gerade gesehen, ihr habt es geschafft, die Biskaja liegt hinter Euch!
    Ich hoffe, es geht Euch gut und ihr könnt die Sonne Spaniens genießen.
    Alles Liebe Elke

Lämna en kommentar